Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından Erciyes Üniversitesi’ne vekil rektör olarak atanan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır görevine başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulacak Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı görevi için emekli olarak rektörlükten ayrılan Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur'un boşalttığı rektörlük görevine, yeni atama yapılıncaya kadar vekaleten getirilen Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır görevine başladı.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yetim, Murat Doğan ve Abdülhakim Coşkun’un makama girişte çiçekle karşıladıkları Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır teşekkürlerini dile getirdi. Prof. Dr. Hamza Çakır yaptığı açıklamada, "Şahsıma tevdi edilen bu görevi layıkıyla yerine getirmek boynumuzun borcudur. Rektörümüz Fahrettin Keleştemur’un görevden ayrılmasıyla üniversitemizin rektörlük seçimi süreci başlamış oldu. Burada bize düşen vazife ise huzurlu bir seçim ortamını dizayn ederek emaneti sahibine devretmektir. İnşallah üniversitemizi rektörlük seçimine en sağlıklı şekilde götüreceğiz. Önümüzdeki sürecin hem üniversitemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır, daha sonra geçici Vekil Rektör Prof. Dr. Hasan Yetim’den devam eden projelerle ilgili bilgi aldı.