Özel Burç Vural İlkokulu öğretmenleri birinci dönemin son veliler toplantısını havuz başında yaptı. Çocukları ile birlikte okula ait havuza giden veliler bir süre yüzüp spor yaptıktan sonra havuz başında düzenlenen toplantıda öğretmenleri dinledi.

Öğrencilerinin okul derslerinde olduğu gibi değişik spor dallarında da başarılı olması için çeşitli etkinlikler düzenleyen Özel Burç Vural İlkokulu, bazı etkinliklere velileri de dahil ederek onları spor yapmaya teşvik ediyor. Özel Burç Vural İlkokulu öğretmenleri 2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci dönemine ait son veliler toplantısını, okula ait yüzme havuzunda düzenlendi. Toplantı öncesinde veliler çocukları ile havuza girip yüzdü, sonrasında ise buhar odası ve saunada terleyerek vücutlarındaki zararlı toksinleri atma fırsatı buldu. Veliler daha sonra ikram edilen pasta, börek, kek ve tatlıların tadına bakarken, semaver çayının keyfini çıkardı.

Okul idaresine ilgisinden dolayı teşekkür eden veliler, yarıyıl tatili öncesi çocukları ile eğlenceli vakit geçirdiklerini kaydetti. Programda hem çocukları ile vakit geçirdiklerini, hem spor yapma fırsatı bulduklarını ve hem de çocuklarının eğitimi hakkında bilgi alma şansı yakaladıklarını belirten veliler, okul idaresinin velilere vermiş olduğu önemin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

'ÖĞRENCİLER KADAR VELİLER DE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

Program hakkında bilgi veren Özel Burç Vural İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ramazan Başol, eğitim sürecinde velilerin çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Eğitimin sadece okulda olmadığını vurgulayan Başol, “Velilerimizin de çocuklarımızın eğitim sürecine dahil olarak onların evrensel değerlere sahip birer birey haline gelmesi için üzerlerine düşen görevi yapmak zorunda. Aksi durumda başarılı bir eğitim sürecinde yer alan ‘Okul-Veli-Öğrenci’ üçlüsünün bir ayağı eksik olacaktır.” dedi.

Öğrencileri kadar velilerinin de kendileri için özel ve önemli olduğunun altı çizen Ramazan Başol, Türkiye’de birçok yetişkinin kendisine zaman ayırıp spor yapmadığını vurguladı. Bu durumun farkında olduklarını anlatan Başol, “Sağlıklı yaşam için spor şart. Bu nedenle öğrencilerimizin spor yapmasına büyük önem veriyoruz. Bunun yanı sıra velilerimizin de sağlıklı bir yaşam sürmesi için onları spora teşvik ediyoruz. Ayrıca velilerimizin çocukları ile daha fazla vakit geçirmesi için değişik sosyal aktiviteler düzenleyerek, velilerimizi ve çocuklarını bir araya getiriyoruz.” diye konuştu.