Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Veteriner Fakültesi akademik kadrosuyla üyesi olan Serbest Veteriner Hekimleri buluşturdu. Fakültede düzenlenen toplantıda, serbest veteriner hekimlerin sorunları ve çözüm yolları konuşuldu. Toplantı sonunda BVHO ve Fakülte yönetiminin ortak eğitimler düzenlemesi ve fakültenin olanaklarından Bursa’daki serbest veteriner hekimlerin yararlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan BVHO Başkanı Sinan Sağlam, üniversitelerin sanayiyle iş birliği yapmasının günümüzde en çok konuşulan konular arasında yer aldığına dikkat çekti. Sağlam, iş hayatının içindeki serbest veteriner hekimlerle Veteriner Fakültesi’nin bağlarını daha da güçlendirmek istediklerini belirterek, “Bursa’daki serbest veteriner hekimleri kentimizdeki çok değerli bir kurum olan Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’yle buluşturarak mesleki sorunlarınızı konuşmak ve çözüm yollarını bulmak istedik” dedi.

U.Ü Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennarman da sahada çalışan veteriner hekimlere kapılarının açık olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kennerman, BVHO ile iş birliği yaparak veteriner hekimlerle fakülte arasındaki ilişkileri daha da geliştireceklerine inandıklarını belirterek, “Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Fakültemizin bütün olanaklarından yararlanmanız için gerekenler yapılacak. Bugün sizlerin bizlerden beklentilerini öğrenmek için bir araya geldik” dedi.

Toplantıda söz alan BVHO üyesi serbest veteriner hekimler fakülte laboratuvarlarında tüm hayvan türleri için hastalık teşhisi ve numune işlenmesi ile ilgili yapılan işlemlerin broşür haline getirilip serbest veteriner hekimlerle paylaşılmasını istediler. Fakülte ile odanın ortak eğitim toplantıları yapması, fakültedeki öğretim üyelerinin deneyimlerini ve bilimsel gelişmeleri meslektaşları ile paylaşması, fakültede uygulanan ücretlerin sahada uygulanan ücretlerle eşitlik göstermesi, öğretim üyelerinin saha çalışmalarının sonuçlarının serbest veteriner hekimlerle paylaşılması konularında da görüş birliğine varıldı.

BVHO Başkanı Sinan Sağlam toplantı sonunda yaptığı açıklamada U.Ü Veteriner Fakültesi ile odanın önümüzdeki süreçte etkin bir çalışma yapacağını söyledi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman’ın odalarıyla her türlü iş birliğine açık olduğunu gördüklerini ve bundan çok memnun olduklarını vurgulayan Sağlam, “Fakültemizin çok değerli akademik kadrosu meslektaşlarımıza her türlü katkıyı yapacaklar. Bu mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından çok önemli ve güzel bir gelişmedir” diye konuştu.