Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Onikişubat Belediyesi tarafından Ilıca Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Ilıca İmam Hatip Orta Okulu açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle mücadelede şehitler için yaptığı törenlere gelmeyen büyükelçilerin, HDP'li vekillerin grup toplantısına katıldığını söyledi.
 
Kaynak, hiçbir terör örgütünün insanlığa faydasının olmadığını vurguladı. Vatan ve bayrak için şehitler verildiğini ifade eden Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatında geçen hafta, Suriye topraklarından Türkiye'ye yönelik terörü, teröristi engellemek için Suriye topraklarında bir yüzbaşının şehit olduğunu söyledi.
 
Kaynak, korucu, polis ve asker şehitler verildiğini belirterek, "Biz şehitler verirken, o şehit cenazelerinde o törenlerde şehitlerimizin taziye evlerinde maalesef Avrupalı dostlarımızı, dost zannettiklerimizi göremiyoruz. Bir tane Avrupa ülkesi büyükelçisi, bizim şehidimizin acısını paylaşmaya gelmiyor. Avrupalı bir tane devlet adamı telefon açıp, taziye dilemiyor. Ama ülkeyi bölmek isteyen 30 yıldan beri kan döken vahşi bir cinayet örgütü PKK'nın meclisteki uzantıları dokunulmazlıkları kaldırıldıktan sonra cezaevine gönderilince yargı kararıyla o büyükelçileri o cezaevine girenlerin yerinde meclis sıralarında görüyoruz. Onlar bilmeliler ki hiçbir terör örgütü asla kimseye dost olmaz. Hiçbir terör örgütünden insanlığa fayda gelmez. Hiçbir terör örgütünün insafı, vicdanı olmaz. Yarın döner o kucak açtıkları teröristler, o terör örgütleri bumerang gibi kendilerini vurur." diye konuştu.
 
Türkiye'nin terörle mücadelesini bu dönemde başaracağına dikkat çeken Kaynak, aynı anda Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ), PKK ve DEAŞ'la mücadele ettiklerini söyledi.
 
Fırat Kalkalı Harekatındaki ilerlemeyi aktaran Kaynak, şunları kaydetti:

"El-Bab'a sadece 2 kilometre kaldı. Allah'ın izniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin desteği ile Özgür Suriye Ordusu El Bab'a da girdikten sonra güney sınırımızda Fırat'ın batısında Türkiye'ye yönelik tehdit tamamen ortadan kaldırılacak, bin 300-400 kilometrelik karelik bir saha tamamen güvenli bölge haline gelecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Cerablus'u güvenli hale getirdi. Şimdi 40 binden fazla Cerablus'lu orda kendi evlerindeler. Bunu temin etmek için de yerel güçleri eğitip, donatıyor bizim Silahlı kuvvetlerimiz."