Erzurum Yakutiye Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 39'u kız ,116 hafız törenle icazet alacak.

Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, müftülüklerine bağlı 40 Kur'an kursunda 3 yıllık hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için yarın(cuma) ve cumartesi günü icazet töreni düzenleneceğini söyledi. Yazıcı, hafızlıklarını tamamlayan 77 erkek hafız için Ulucami'de Cuma namazı öncesinde tören düzenleneceğini ifade etti. Müftü Yazıcı, kız hafızlar için ise cumartesi günü Forum Erzurum AVM'deki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde saat 13.00'te yapılacağını söyledi.

Geçen yıl 79 hafızın icazet almasına karşılık bu rakamın 116'ya yükselmesinde yeni açılan Kur'an kurslarının da etkisi olduğuna işaret eden Yazıcı, "Bu yıl rekor sayıda hafız mezun ettik. Bunda yeni Kur'an kursları açmamızın yanı sıra mevcut olan öğrencileri de mezun etmemizin etkisi var. İcazet törenine bütün halkımızı davet ediyoruz. Çünkü hafızlık, Peygamber Efendimiz ile başlamıştır. Asrı Saadette ashabı suffalar vardı. Günümüzde ise bunun yansıması hafızlar. İnşallah hafız kardeşlerimiz ezberledikleri Kur'an-ı Kerim'in manasını da iyi bilir ve yaşamlarına yansıtırlar. Çünkü günümüzde değerler eğitiminde yozlaşma var. Sözü, özü doğru nitelikli insanlar yetiştirme gayreti içerisindeyiz." dedi.