Yalova Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, projelerini açıkladı.
Rektör adayı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Yalova Marina’daki bir işletmede kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Hayri Eren de katıldı. Yalova Üniversitesi’nin ülkenin en güzide kurumlarından biri olduğunu söyleyen Yıldırım, “Zaman, üniversitemizi personeliyle ve Yalova halkıyla birlikte büyütme ve örnek bir üniversite haline getirme zamanıdır. Yalova Üniversitesi mensupları ve kıymetli Yalovalılardan bana destek olmalarını ve bu idealimi paylaşmalarını bekliyorum. Yeni rektör, yeni vizyon diyoruz” dedi.
Yalova Üniversitesi’nin Yalovalılar ile sağlıklı iletişim kurabilmesi ve samimi bir ortam yaratabilmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen Yıldırım, “Yalova’mızı bir üniversite şehri haline getirmek istiyorum. Çiftlikköy’deki Etibank Tesisleri’nin Yalova Üniversitesi’ne verilmesi lazım. Biz her ilçede yaklaşık 10 programlı meslek yüksek okulu düşündük. Bunun da 10 bin metrekareden az olmamasını istedik. Çınarcık ve Armutlu’da bunu hayata geçirdik. Altınova ve Çiftlikköy’de de bunu hedefliyoruz. Çiftlikköy’de bilişim ağırlıklı bir meslek yüksek okulu olmasını hedefliyoruz. Etibank Tesisleri devredilirken biz bize devredilmesini istedik. Dönemin belediye başkanı Metin Dağ’a otel yerine bunu bize verin dedik. Hala da bu fikirdeyim. 40 dönümüne yazılım ve donanım içeren bilişim teknoparkı kurmak istiyoruz. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Bilecik’i de düşündüğünüz vakit bu bölgeye hitap ettiğinde Çiftlikköy Türkiye’nin ve Yalova’nın gözbebeği olacak. Geleceğe dair bir silikon vadisi olacak. Ben hala bu düşüncedeyim. Çiftlikköy’den en az 80-100 dönümlük arazi talep ediyorum. Çiftlikköy çok hareketli bir merkez olacak. Bilişim ağırlıklı bir meslek yüksek okulu kurmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Üniversitede illegal yapılanmaya kesinlikle izin vermeyeceğini söyleyen Yıldırım, devletin politikası ne ise özenle onu uygulayacağını belirtti. Yıldırım, “Çabam bilim üreten, kentiyle bütünleşmiş bir Yalova Üniversitesi oluşturmak. Malumunuz paralel devlet yapılanması meselesi var. Şunu çok açık yüreklilikle sizlerin aracılığı ile bir kez daha söylüyorum: Yalova Üniversitesi devletimizin ve milletimizin hizmetindedir. Devletimizin politikası ne ise özenle onu uygulayacağım. Bu konuda hiçbir çekincem yoktur. Ülkemizin 2023 vizyonu hedeflerine ulaşabilmesi için her türlü katkıyı vereceğim. Üniversitemizde ne paralel devlet yapılanması ne de bir başka illegal yapılanmaya kesinlikle izin vermeyeceğim” şeklinde konuştu.