Kar tatili etkisini iyice artırdı. 6 Ocak 2017 Cuma günü İstanbul, Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Eskişehir, Bursa, Bolu, Niğde, Nevşehir, Mersin, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Karabük, Çankırı  6 ocak okullar tatil olacak mı? Yarın yani 6 Ocak Cuma hangi illerde okullar tatil olacak? Ayrıntılar haberimizde.

AKOM'dan alınan bilgilere göre, cuma günü batı kesimlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelmekte olan (Sibirya kökenli) soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.İstanbul'da bugün sağanak yağışlar etkili olurken, AKOM vatandaşları su baskınlarına karşı uyardı.

Bu arada 5 Ocak Perşembe günü başlayan kar yağışı etkisini artırmaya devam ediyor. Meteorolojiden alınan bilgiye göre 6 Ocak 2017 Cuma günü  İstanbul, Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Eskişehir, Bursa, Bolu, Niğde, Nevşehir, Mersin, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Karabük, Çankırı gibi illerde de kar yağışı artarak devam edecek ve hayatı olumsuz etkileyecek.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Kar yağışının etkisini giderek artırması ve buzlanma ve don olayları yaşanması nedeniyle İstanbul, Ankara, Konya, Eskişehir gibi illerde okulların ttail edilmesi bekleniyor. Google da bu gün yüz binlerce kişi 6 Ocak Ankara'da okullar tatil mi, 6 Ocak İstanbul'da okullar tatil mi, 6 Ocak Eskişehir'de okullar tatil mi, 6 Ocak Konya'da okullar tatil mi, gibi sorularla arama yaptılar ve valiliklere tatil mesajları gönderdiler ancak olumlu cevap alamadılar.

Şu ana kadar herhangi bir ilden okulların tatil edildiğiyle ilgili haberler geldikçe bu sayfada duyuracağız. Siz de istiyorsanız Valiliklere kar ttaili çağrısında bulunabilirsiniz...

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından anında yyaınlanacaktır...

ÇANKIRI

Çankırı'nın 9 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Ilgaz, Kurşunlu, Atkaracalar, Çerkeş, Orta, Şabanözü, Eldivan, Kızılırmak ve Korgun ilçelerinde okulların 6 Ocak Cuma tatil edildiği belirtildi.

Çorum'da iki ilçede yarın okullar tatil

Çorum'un ise Bayat ve İskilip ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil edildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için Bayat ve İskilip ilçelerindeki okullarda yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Bu ilçelerde, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
 
MARMARA
 
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale'nin güney ilçeleri ile Balıkesir'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
BURSA °C, 15°C Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
 
ISTANBUL °C, 12°C Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
 
SAKARYA °C, 12°C Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
 
TEKİRDAĞ °C, 11°C Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
 
EGE
 
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege'de kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
A.KARAHISAR °C, 5°C Parçalı çok bulutlu , aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı
 
IZMIR °C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
MANISA °C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
 
MUĞLA °C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
AKDENİZ
 
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yüksekleri ile Isparta çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya çevreleri ile Burdur'un doğusu ve Isparta'nın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın batısında güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
ADANA °C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
 
ANTALYA °C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çevre ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. yağışlı
 
BURDUR °C, 8°C Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu geçecek. Yağışların doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.
 
OSMANİYE °C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı
 
İÇ ANADOLU
 
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı, Yozgat ve Kırşehir çevreleri ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
ANKARA °C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu
 
ÇANKIRI °C, 0°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı
 
KARAMAN °C, 5°C Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu
 
KONYA °C, 4°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu
 
BATI KARADENİZ
 
Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
BARTIN °C, 11°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu
 
BOLU °C, 6°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı
 
DÜZCE °C, 10°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve yağmurlu
 
ZONGULDAK °C, 13°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
 
Parçalı ve az bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, Çorum, Samsun ve Amasya çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun çevrelerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
BAYBURT °C, 1°C Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
 
SAMSUN °C, 14°C Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu
 
TOKAT °C, 10°C Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu
 
TRABZON °C, 16°C Parçalı ve az bulutlu
 
DOĞU ANADOLU
 
Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısı ile Bingöl ve Erzurum çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
ELAZIĞ °C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı
 
ERZURUM °C, -3°C Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı
 
HAKKARİ °C, -2°C Parçalı bulutlu
 
TUNCELİ °C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU
 
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
DIYARBAKIR °C, 6°C Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
 
GAZIANTEP °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu
 
MARDİN °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu
 
SIIRT °C, 5°C Parçalı zamanla çok bulutlu