Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen TÜBİTAK destekli 3 aşamalı 'Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum–IV' projesinin 2’inci aşaması kapanış toplantısı ile sona erdi.

Grand Atakum Otel’de yapılan etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, proje ekibi ve Türkiye’nin çeşitli ilköğretim okullarından gelen proje paydaşları öğretmenler katıldı. Proje hakkında bilgi veren Kalkan, "Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum diye başladığımız proje, bilimi topluma indirgemeyi amaçlayan bir toplum projesidir. TÜBİTAK tarafından 4’üncü defa destekleniyor. Bu projemize 4 yıldır ilköğretim 7. sınıf düzeyinde öğrenciler, Türkiye’nin her yerinden katılan ilköğretim öğretmenleri ve üniversite öğrencileri üçer günlük bilim okulu biçiminde projemize katılıyorlar. Bilimin temellerini öğrenmeye çalışıyorlar. Astronomi üzerinden doğa bilimlerini öğretmeye çalışıyoruz." dedi.

"Öğrencilerine bir şeyler anlatmak için Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen arkadaşlarımız var." diyen Bayram ise şunları söyledi: "Bir şeyleri dert edinmiş öğretmenler var aramızda. Bu bizim için çok değerlidir. Öğrencilerimize de ilham olacaktır. Çünkü önemli olan sizin kendi bildiğiniz değildir; önemli olan bir şey anlatmak derdinde olan öğretmendir. Buraya katılmakla bir derdi taşıdığınızı göstermektesiniz. Burada en önemli paydaş sizlersiniz."

TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı kapsamında 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında ilköğretim branş öğretmenlerine yönelik düzenlenen 'Astronomi Bilim Okulu'na katılan öğretmenlere de katılım sertifikası verildi.