Öğrenciler, okul öğretmenleri ve velilerin katılımıyla nefes kesen bir final yarışması gerçekleştirildi ve  münazarada şampiyon olan sınıf belirlendi. 4/C sınıfı 86 puanla yarışmanın galibi olurken 4/İ sınıfı 84 puanda kaldı.

Final karşılaşmasında 4/C sınıfı ”˜Gelişen teknolojinin çocuklara zararı daha çoktur.' konusunu savunurken, 4/İ sınıfı ”˜Gelişen teknolojinin çocuklara faydası daha çoktur.' konusunu savundu.
Münazara sorularında ve yanıtlarda öğrenciler yaratıcıklarını sergiledi.  Özellikle kısa skeçlerle hazırlanan sorular yoğun  ilgi gördü.  Teknolojinin faydalarının canlandırıldığı gösteride “ Doktor ”“Hasta” skeci çok alkış aldı. Teknolojinin zararlarının anlatıldığı skeçte ise bir çocuğun ödevlerini yapmak için ailesinden yardım isterken babanın televizyon izlemesi ,  annenin cep telefonuyla görüşmesi , ablanın ise tablet bilgisayardan mesajlaşırken çocukla ilgilenilmemesi hem düşündürdü , hem de izleyicileri kahkahaya boğdu. Yarışmacı sınıflar ilginç soru ve cevaplarla izleyicilere doyumsuz dakikalar yaşattılar.

 4/C sınıfı 86 puan alarak yarışmanın galibi olurken, 4/İ sınıfı 84 puanda kaldı. 4/C sınıfından Ahmet Hakan GÖKŞENLİ, Şevval ÇELİK, Mehmet Akif DOBUR ve Şevval  Eymen   NERGİZ adlı öğrenciler sınıflarını başarıyla temsil ettiler.

 Yarışma sonunda 1. tur, 2. tur ve finalde kazanan öğrencilere madalya takdim edildi, çeşitli hediyeler verildi. Okul müdürü Ali BUCAK, münazara yarışmalarında emeği geçen jüri üyeleri Cemil KORKMAZ, Ahmet Muhtar UYSAL ve Merva  GEDİK'e, kütüphanecilik kulübü öğretmenleri Atilla BAKIRCIOĞLU ve Emin GÜVEN' e, teknik danışman Selim KUMAK 'a, şampiyon olan sınıfın öğretmeni Ragıp GÖK 'e, münazaraya katılan öğrenci , öğretmen ve velilere teşekkür etti.  Emeği geçenlere plaket takdim edildi.