Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yavuz Selim Koleji’nin resim öğretmeni Gökhan Duran ve öğrencilerinin bir yıl boyunca hazırladıkları filografi eserleri Kütahya’da Sera Alışveriş Merkezi'nde sergilendi.

Yavuz Selim Koleji resim öğretmeni Gökhan Duran, "Çivi ve telin maharetli ellerde şekillendiği el sanatı filografi; tasarlanmış bir motifin veya desenin ahşap malzeme üzerinde çivi ile çakılıp arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilerek farklı motif veya desenlerin ortaya çıkarılması ile oluşan bir sanattır. Bir yıl boyunca öğrencilerimle hazırladığımız filografi eserlerimizi Kütahya Sera AVM’de sergilemekteyiz. Halkımızı sergime davet ediyorum." dedi.

Okulda birçok kulüp etkinliği yapıldığını ve bu çalışmalar sene sonunda sergilendiğini kaydeden Yavuz Selim Koleji Müdürü Adem Kütükçü, "Kulüplerimizden biri olan filografi kulübü öğrencilerimizin bir yıllık emeklerini okul öğrenci ve velilerimizin beğenisine sunduktan sonra Kütahya halkıyla buluşturmak için Kütahya’da sergiliyoruz. Gelenler filografi sanatının inceliklerini öğreniyor, nasıl yapıldığı hakkında bilgi ediniyor hatta uygulamalı olarak yapma fırsatını elde ediyorlar. Kütahya ve Tavşanlı’dan sergimize yoğun ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.