Yozgat’ın Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, yarıyıl tatil döneminin cuma günü itibariyle başlayacağını belirterek, ailelerin karnedeki kırık nottan dolayı çocuklarına kesinlikle kızmamaları gerektiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, yarı yıl tatili öncesi aileleri uyardı. Karnedeki notlarla çocukların değerlendirilmemesi gerektiğini kaydeden Mehmet Yavuz, notların ebeveynlerin çocukları ile ne kadar ilgilendiklerinin göstergesi olduğunu vurguladı.
Yavuz, "Çocuklarımızın alacakları yarıyıl karnesi ile ilgili, ilk değerlendirmeyi velilerimizde mutlaka çocuklarıyla birlikte yapmal. Karnede iyi notlar üzerinde durulmalı ve duyulan memnuniyet çocuğa yansıtılmalıdır. Düşük notlarla ilgili tehditkar ve çocukta kaygıya yol açacak ifadelerden kesinlikle kaçınılması gerekir. Karne nasıl olursa olsun, ailelerin çocuklarını ne kadar sevdiğini göstermeli, aldığı kırık notların, dünyanın sonu olmadığını, derslerine daha fazla çalışarak başarılı olabileceği anlatılmaldır. Bir çocuk için en değerli hazine, anne ve babasının onu sevdiğini ve değer verdiğini bilmesidir. Kırık notlar için, asla çocuğu cezalandırma ve küçük düşürme yöntemine başvurulmamalıdır." uyarısında bulundu.