Muş İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın programında yer alan Yaz Kur’an Kurslarının açılışını yaptı. Merkez Yeni Camide Yaz Kur’an Kursları düzenlenen törenle açılışı yapıldı. Törene İl Müftüsü Recep Uzun, cami imamları ve Kur’an kursu öğreticileri ile öğrenciler katıldı.

Kursa katılan öğrencilere tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Recep Uzun, kurstan sonra çeşitli sosyal faaliyetlerin düzenleneceğini söyledi. Ardından gazetecilere Yaz Kur’an Kursları ile ilgili açıklama yapan Uzun, “Kur’an kurslarımız önemlidir çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı bir araştırma yaptı, insanların yüzde 60’ının Kur’an-ı namaz sürelerinin çoğun ön dini bilgilerinin çoğunu Kur'an kurslarında öğrendiği ortaya çıktı. Bu çok önemli bir konu. Muş'ta bütün ilçe köy ve kasabalarında şuan bütün arkadaşlarımız öğrencilerimize Kur’an öğrenmekle meşgul.” dedi.

Öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde Valilik onayı ile bay ve bayan öğretici görevlendirerek kurs açmaya devam edeceklerini ifade eden Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde Valiliğimiz onayı ile iki aylığına bay ve bayan Kur'an öğreticileri görevlendiriyoruz. İnşallah camilerimizde hem Ramazan dolayısıyla hem de Kur'an kurslarımız ile ayrı bir güzellik, neşe olacağına inanıyorum. Bütün velilerimize çağrıda bulunarak çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz. Resmi kayıtlara göre 15 bin öğrenciye gayri resmi olarak gelip gidenlerle birlikte toplamda 25 bin öğrenciye hizmet verdik. Hedefimiz resmi olarak bu sayının 25 bin olmasıdır. Şuan Muş genelinde 220 adet camii-mescidimiz var. Buna ilaveten bazı okullarımızın sınıflarında ve taziye evlerimizde de kurslar veriyoruz. Daha rahat hizmet verebilmemiz içi farklı mekânlara ihtiyaç duyuyoruz.”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla kurslara katılan öğrencilerin ayrıca sportif faaliyetlerde de bulunacağını kaydeden Uzun, “Milli Eğitim Bakanlığı ile müştereken yürüttüğümüz programlarımız var. Bu çocuklarımız aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüzle beraber yapacağımız sportif faaliyetler var. Diğer kültürel etkinliklerde var. Bu etkinlikler çerçevesinde çocuklarımıza biz özellikle Kur’an eğitimi ile alakalı kısmıyla ilgileneceğiz. Ve ilave diğer müşterek müdürlüklerimizle programlarımız olacak; futbolundan, tenisinden, voleyboluna kadar. Maalesef yüzme kursu olmayacak inşallah Muşumuzda havuza kavuşursa yüzme kurslarımızda bundan sonraki yazlarımızda da olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler cami ve Kur’an kurslarında derslerine başladı.