Yozgat’ın Kadışehri Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarını başarı ile tamamlayan 100 öğrenciye bisiklet, tablet, MP3 çalar, saat, eşofman takımı, ayakkabı, kitap seti, gömlekten oluşan çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kadışehri Müftüsü Abdullah Yalman daire amirleri, öğrenci velileri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı. Program, öğrencilerin sunduğu solo ve koro ilahilerle, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa (SAV)’nın hayatının anlatımı ve kısa hadislerin okunmasıyla başladı. İlçe Müftüsü Yalman, yaptığı konuşmada Yaz Kur’an Kurslarının önemine değindi. Müftü Yalman, "Toplumumuzun büyük bir kısmı yaz kurslarında öğrendiği dini bilgilerle, orada ezberlediği dua ve surelerle ömrünün sonuna kadar dini hayatını yaşamasına ve ibadetlerini yapmasına vesile oluyor. Bu yıl Kadışehri’nde 44 yaz kursunda bin 200 civarında öğrencimiz eğitim gördü. Kurs sonunda öğrencilere Kaymakamlığımızın katkılarıyla alınan hediyeleri verildi. Bu vesile ile hediyeleri verilmesinde katkı sağlayan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Hediyeler vererek çocuklarımızın sevindirilmesin de bize sonuna kadar maddi ve manevi desteği veren kaymakamlığımız ve sosyal yardımlaşma vakfımıza ve katkı sağlayan esnafımıza çok teşekkür ediyor, yapılan hizmetlerin ve eğitimlerin tesirli ve kalıcı olmasını niyaz ediyorum." diye konuştu.

Program sonunda 100 öğrenciye bisiklet, tablet, MP3 çalar, saat, eşofman takımı, ayakkabı, kitap seti, gömlekten oluşan çeşitli hediyeler verildi. Hediyeler kurslara devamlı katılan ve en başarılı öğrenciler arasından kura ile belirlenerek dağıtıldı.