Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İş Ajansı Sözcüsü Aneta Schikora, eyalette meslek eğitim yeri bulma konusunda bölgeden bölgeye değişiklikler olduğunu ifade etti.

Aneta Schikora tatil öncesi dönemde meslek eğitimindeki son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, "Özellikle Münsterland bölgesinde eğitim görecek gençlere büyük ihtiyaç var. Schikora ‘Münsterland’da işletmeler meslek eğitim yeri için yapılan her başvuru için adeta sevinç çığlıkları atıyor. Ruhr Havzası'nda ise meslek yeri bulmak aslanın ağzındaki ekmek ile kıyaslamak mümkün." ifadelerini kullandı.

KRV İş Ajansı verilerine göre eyalet genelinde hala 43 bin meslek eğitim yeri boş ve ilgili gençlerden başvuru bekleniyor. Boş meslek eğitim yeri sayısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2,3 artış yaşandı. Mayıs ayında Ruhr Havzası'nda gençlerin yüzde 45'i hâlâ meslek eğitim yeri bulamazken bu rakam Münsterland'da yüzde 35 olarak açıklandı.

Diğer taraftan KRV İstatistik Dairesi, meslek eğitim yeri sayısının yıldan yıla azaldığını açıkladı. 2013 yılı ile 2014 yılı arasında meslek eğitim yeri sayısında 8 bin azalarak 310 bine düştü.