Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri, eğitimlerini tamamlayan 132 öğrencisini muhteşem bir törenle mezun etti. 18. dönem mezuniyet programı Melikşah Üniversitesi Saffet Arslan Kongre Merkezi’nde yaklaşık 1200 davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başlayan töreninin açış konuşmasını Özel Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Hayrettin Kaya yaptı. Kaya, "Ülkemizin geleceği adına büyük ümitlerle yetiştirdiğimiz 132 öğrencimizi üniversite hayatına uğurluyor olmanın sevincini, onlardan ayrılıyor olmanın da hüznünü yaşıyoruz. Okulumuz; aynı kültür, aynı bayrak ve aynı geleceği paylaşan insanlara dünyanın en büyük değeri olan eğitim hizmetini veriyor, bu gün mezun ettiğimiz öğrencilerimizin idealleri doğrultusunda gayret göstereceklerine inancımız tam.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından; bilim, spor, kültür-sanat ve proje yarışmalarında ulusal ve uluslar arası başarılara imza atan öğrencilere Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat tarafından onur plaketleri verildi.

Mezun öğrenciler adına Ayşenur Arslan'ın duygu yüklü bir veda konuşması yaptığı törende, öğrenciler eğitimdeki devamlılığı sembolize eden bayrak ve flama devir teslimi de yaptılar. Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi birincileri Ayşenur Özçınar ve Setenay Baykan’ın mezuniyet kütüğüne şilt çakmasının ardından öğrenciler gruplar halinde sahneye gelerek davetlilerin elinden plaketlerini aldılar.

Törende, mezuniyet yemininin ardından Sanatçı Metin Haboğlu konseri yer aldı. Metin Haboğlu, sevilen ezgileri ve şarkıları öğrencilerle birlikte büyük bir coşkuyla söyledi. 18. Dönem Mezuniyet töreni ışık gösterisiyle ve kokteylle son buldu.