Sunuculuğunu Türkçe öğretmeni Neslihan OKTAY ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni                   Feleknaz KAYA'nın yaptığı, Necip Fazıl Kültür Merkezindeki yılsonu etkinliği programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla başladı.

 

“ Saygı Değer Okul Müdürü Arkadaşlarım, Saygı Değer Konuklar, Basınımızın Seçkin Mensupları, Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan “Yıl Sonu Etkinlikleri” programına teşriflerinizden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür eder, saygılar sunarım.” Diyerek açış konuşmasına başlayan okul müdürü Nihat Belkıran daha sonra şu ifadeler yer  verdi:

                          

“  Saygı değer misafirlerimiz, okulumuzda eğitim-öğretim gören her öğrenci, değişen dünya koşullarına uyabilen, kendisini ifade edebilen, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, kendisiyle, tüm insanlarla ve en önemlisi devletiyle barışık yaşayabilen, her türlü modern bilgiyle donatılmış, öz güveni yüksek, kişilikli, dürüst, saygılı, hoşgörülü bir birey olarak yetiştirilmektedir. 

 

Saygı değer misafirlerimiz, Rekor İlkokulu-Ortaokulu, öğrencisi ile, öğretmeni ile velisi ile büyük bir ailedir. Okulumuzda veli-öğretmen-öğrenci diyaloğuna çok önem verilmektedir.  Sevgi ve saygıya dayalı eğitim anlayışı ön plandadır. Öğrencilerimiz sık sık deneme sınavları yapılarak sınav kaygıları en aza indirilmeye çalışılmaktadır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz “Aile içi iletişim” “Sınav kaygısı” “Nasıl Başarırım” “Ders Çalışma Yöntemleri” konularında bilgilendirilmiştir. Öğrencilerimiz Öz-De-Bir'in yapmış olduğu Türkiye Geneli deneme sınavlarında dersler bazında Türkiye Birincilikleri almıştır.  08 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılan Seviye Belirleme Sınavlarına giren öğrencilerimizle yapılan değerlendirme sonuçlarının çok güzel olması bizleri mutlu etmiştir. Çok çalışarak sınava hazırlanan öğrencilerimiz yüksek puanlar alarak en güzel okullarda okumayı haketmiştir. Her şeyin gönüllerince olmasını temenni ediyorum.

 

Saygı değer misafirlerimiz, öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara da önem vermekteyiz. 2012-2013 Öğretim Yılı Toplam Kalite Yönetimi ödül sürecinde “Büyük Patlama” isimli projemiz İl 1. si olmuştur. Bu öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarına katılan öğrencilerimiz İl Geneli 1.likler,  2.likler,  3. lükler almıştır. Yıldız Erkekler Basketbol Takımı İl 3.sü olmuştur. Okulumuz 2006 yılından bu yana Beyaz Bayraklı okuldur. Ayrıca Beslenme Dostu Okul Sertifikası almıştır. Öğrencilerimize Kasım ayında Ankara Gezisi yapıldı.(Anıtkabir, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisleri, Yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara'da  aslına uygun olarak yapılan Atatürk'ün Doğduğu Ev gezdirildi.) Şubat tatilinde 41 öğrencimize Antalya-Kızılağaç Washington Resort Hotelinde bir haftalık kamp yaptırıldı. 

      

Saygı değer misafirlerimiz, tecrübeli ve deneyimli kadromuzla, yarınların büyükleri olacak sevgili öğrencilerimiz hem bilgi, hem de güzel davranışlar kazandırılarak ileriki öğretim hayatına hazırlanmaktadır. Okulumuzun kısa zamanda aranan okul haline gelmesinde en büyük pay Öğretmen Arkadaşlarımındır. Tüm Öğretmen Arkadaşlarımı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

 

 Saygı değer misafirlerimiz, az sonra öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programı izleyeceksiniz. Şimdiden yavrularımızın yapacakları hataları hoşgörü ile karşılayacağınızı umuyor, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime, velilerime teşekkür ediyorum.

 

 Sözlerimi Büyük Önder Ulu Atatürk'ün bir sözü ile kapatmak istiyorum. Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz”¦ Hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız.


 Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, şahsım ve yönetim kurulum adına saygılar sunuyorum.” Dedi.

 

Okul Müdürü Nihat Belkıran'ın konuşmasından sonra okul öğrencilerin etkinlikleri başladı.

 

Anasınıfı öğrencilerin Dans gösterisini ,  Başarı plaketlerinin verilmesi izledi. Plaket verilen öğrencilerin velileri konuşmalar yaparak Özel Yeni Rekor İlköğretim Okuluna çocuklarını kayıt yaptırmanın memnuniyetlerini ifade ettiler ve duygusal anlar yaşandı.

 

 1-A Sınıfının  Folklor gösterisini, 3-A sınıfının  Ront gösterisi  ”˜'şarkıların dili'', ve 2-A sınıfının Kafkas gösterisi izledi.  Daha sonra 5-B Sınıfı öğrencileri İngilizce olarak  “Gençliğe Hitabe” oratoryosunu oynadılar. 6-A sınıfı öğrencileri ise “Ben Öğretmenim” isimi tiyatro oyunu ile izleyicilere mesaj verdiler. 4-A sınıfı öğrencileri ise Melodika ile müzik yeteneklerini sergilediler. 4-A, 6-B ve 7-A sınıfı öğrencileri okudukları koro eserlerle velilerine muhteşem bir konser verdiler, 7-B sınıfının okudukları  Şiirlerle izleyenleri şiire doyurdular. Programın son etkinliği 8-A sınıfının Müzikal gösterisiyle son buldu.

Programa, Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü :  Yrd. Doç. Çağatay TANRIVERDİ, Fatih İO. Müdürü : Ahmet PURKAYA, Gazi OO.Müdürü : Hamza BÜYÜKSAKALLI, K.Maraş OO.Müdürü : Ali ÇINAR, Sergentepe OO.Müdürü: Abdulkadir TUNÇ,Kanuni OO.Müdürü : Mehmet UZPAK, İl Emniyet Şube Müdürü :  Hakan KARAKAYA, İl Milli Eğitim Basın Koordinatörü : Oğuz KARAKOÇ,Okul-Aile Birliği Başkanı : Ahmet ÖZBALIKÇIOĞLU, Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri : Turgut TAŞKESEN ”“ Yusuf DALYAMAN,  Süleyman ZÜLKADİROĞLU - Hasan ÇOKYİĞİT, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı : Hasan KAYA ve Okul Müdürü : Nihat BELKIRAN katıldı.

 

 

Geceye Katılan Öğretmenler ise şu isimlerden oluşuyor:

 

Emine SERİN  1/A Sınıfı Öğretmeni, Gülsen ERDOĞAN  2/A Sınıfı Öğretmeni, Ali TÖRER  3/A Sınıfı Öğretmeni, Mustafa TURUNCU  4/A Sınıfı Öğretmeni, Funda UZPAK   Sınıf Öğretmeni, Hatice KURT  Anası Öğretmeni, Neslihan OKTAY  Türkçe Öğretmeni, Gülşah AKBOĞA  Türkçe Öğretmeni,  Ahmet KANKILIÇ   Matematik Öğretmeni, Feleknaz KAYA   Fen ve Teknoloji  Öğretmeni, Emine TOPÖZLÜ  Fen ve Teknoloji Öğretmeni, Leyla AKPINAR   Sosyal Bilgiler Öğretmeni, Tuğba ATEŞ  İngilizce Öğretmeni, Feriha SAĞDIÇ   İngilizce Öğretmeni, Ali GÖKTÜRK   Beden Eğitimi Öğretmeni,Deniz Fahri GÖZE  Müzik Öğretmeni,Mehmet KAVAK   Din Kültürü Öğretmeni, Tarık ULUFER  Din Kültürü Öğretmeni