Hangi isimde bir mühendislik dalı vardır? Yenilenebilirlik, Güvenilirlik, Devamlılık, Gerçeklilik adında mühendislik dallar var mıdır? Yenilenebilirlik mühendisliği nedir? Güvenilirlik mühendisleri ne iş yapar? Devamlılık adında bir mühendislik dalı var mıdır? Gerçeklilik mühendisleri ne iş yaparlar? Türkiye'de Gerçeklilik Mühendisliği hangi üniversitelerde bulunur?

Güvenilirlik Mühendisliği

Güvenilirlik mühendisliği, güvenilirlik öğrenimi, gelişimi ve Ömür Devri Yönetimi ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Güvenilirlik, bir sistem veya parçanın, belirlenen süre ve şartlar altında, istenen fonksiyonları gerçekleştirebilme yeteneği olarak tanımlanır.

Güvenilirlik Mühendisliği nedir?

Güvenilirlik mühendisliği, güvenilirlik öğrenimi, gelişimi ve yaşam döngüsü yönetimi ile ilgilenen mühendislik dalı. Güvenilirlik, bir sistem veya parçanın, belirlenen süre ve şartlar altında, istenen fonksiyonları gerçekleştirebilme yeteneği olarak tanımlanır. Kavram çoğu zaman, sistemin hata verme olasılığı şeklinde algılanır. Güvenilirlik mühendisliği, hatalar arasındaki ortalama sürenin hesaplanması ile sistem güvenilirliğini ve sürekliliğini sağlar