Yenimahalle Belediyesi’nin 80’inci Yıl Anaokulu, Batıkent Anaokulu ve Şehit İlker Aydın Gündüz Bakım Evi minikleri, Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenen kitap fuarı’nda buluştu.
Öğretmenleri eşliğinde fuara gelen 6 yaş grubu anasınıfı öğrencileri, çocuk okuma kitaplarından boyama ve oyun kitaplarına kadar birçok kitabı bir arada görme fırsatı buldu.

HEM KİTAPLARI İNCELEDİLER, HEM DE YOGA YAPTILAR

Stantlardaki birçok kitabı inceleme imkanı bulan minikler, dokundukları kitaplarla ilgili sorular sorarak bilgi sahibi oldu. 1 Mart’a kadar sürecek olan fuarda kitaplara aşina olan çocuklar, yoga eğitmenleriyle de yoga yaparak gönüllerince eğlendi.

ÇOCUKLARA KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN KİTAP SEVGİSİ AŞILANMALI

Çocuklara küçük yaştan itibaren kitap sevgisinin aşılanması gerektiğine vurgu yapan anasınıfı öğretmenleri, “Çocukların zeki olmasında genetik etkenlerin yanı sıra çevresel faktörlerde çok önemlidir. Bu yüzden zeki bir çocuğa sahip olmak isteyen ebeveynler, okul öncesi eğitime önem vermelidir ve çocuklarının ilkokula daha donanımlı başlayabilmesi için çocuklarını 3 yaşından itibaren anasınıfına göndermelidir” dedi.