Yozgat’ın Yerköy Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele' konulu konferansta uyuşturucunun zararları anlatıldı.

Yerköy Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda düzenlenen konferansa öğrenciler, öğretmenler ve konuşmacı olarak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Kamil Ünlü katıldı.
Polis memuru Kamil Ünlü, uyuşturucunun zararları ve nasıl bağımlı hale gelindiğine dikkat çekti. Ünlü, "Madde kullanımının artmasında arkadaş grubu, merak, farklı olmak gibi nedenlerin ön planda olmuştur. Madde bağımlısı olan kişilerin iş hayatı ve aile hayatı bundan çok büyük zarar görür. Madde bağımlısı olan kişilerin genç yaşta hayatını kaybetme olasılığı daha da yüksektir ve kaçınılmazdır. Uyuşturucu satıcıları sizi hedef aldıktan sonra sizlere bir arkadaş, bir dost gibi yaklaşarak sizi bu bataklığa çekebilir. Bu yüzden sizden bir kere denemeniz dahi istense kesinlikle kabul etmeyin ve size bu teklifi sunan o kişileri hayatınızdan çıkartın ve 155 Alo Polis’e mutlaka bildirin." uyarısında bulundu.