Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Yerköy Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına yönelik, ilaç güvenliği, eczane hizmetleri kalite standartları ve piyasa gözetimi konularında eğitim verildi.

Eczacı Leyla Eroğlu tarafından verilen eğitim seminerinde, ilaçların üretiminden, uygulama ve uygulama sonrası gözlem aralığı, tıbbi cihazlarda karşılaşılan olumsuz bir durumda izlenecek yol ve düzeltici faaliyetler anlatıldı.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada bu tür seminerlerin insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Dr. Kurca, “Yozgat’ta sağlık hizmetlerinde kalite, hasta ve çalışan güvenliği çalışmalarımız devam ediyor. Hastanelerimizin her birimde eğitim verilmesi, bilinç oluşturmak kalitenin ilk ve vazgeçilmez bir adımdır. Eğitimde süreklilik esastır. Bir çiviyi duvara çakmak için defalarca vurmak gerekir. Gelişen teknoloji, hasta ve çalışan beklentilerinin yükselmesi, ihtiyaçların hızlı giderilmesi gibi sağlıkta dinamik bir yapı var ve bu dinamiği yakalamak zorundayız.” dedi.