Malatya’da Yeşiltepe Eğitim Derneği (YEŞİLDER) kadınlara yönelik meslek eğitim ve iş kursu açtı. Kursta, kadınlara mesleki eğitim verilecek.

İşkur Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Yeşil-Der Başkanı Mümtaz Toy, Malatya Barosu eski başkanı Selahattin Sarıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İŞKUR Müdürü Vahap Toman, törende yaptığı konuşmada, dernek tarafından açılan merkezde ihtiyaç sahibi kadınlara mesleki eğitim kursları verileceğini belirtti.

Toman, "İşe giremeyenlerin en azından verdiğimiz mesleki eğitim kurslarından sonra, kendi mahallelerinde veya evlerinde üretecekleri ürünleri Pazar yerlerinde satarak kendilerine ufak bir bütçede olsa bile kendilerine bir gelir sağlaya bilmektir.Bizim amacımız her yıl kurumumuza aktarılan ödenekler sayesinde bu tür sivil toplum örgütlerini desteklemek, iş fırsatı bulamayan vatandaşlara yardımcı olmaktır. Derneğimizin bu hayırlı açılışını canı gönülden destek vermekteyiz.İŞKUR olarak da bu sene ilk etap da 50 bayan kursiyerimize, Ağustos ayından sonra da tekrar 50 vatandaşımıza çeşitli mesleklerde kurs açılacaktır. Bu kurs süresi boyunca, kursiyerlere günlük 20 TL ücret verilecek." dedi.

Dernek Başkanı Mümtaz Toy, 20 gün gibi kısa sürede kurs için 500’ü aşkın başvuru yapıldığını açıkladı. Toy, “Yeşiltepe’de işsizlik kadar İŞKUR’a ulaşım ve erişimde önemli bir sorun olduğu görülmektedir. İş başvuru kaydı, Kayıt güncelleme, iş ilanları sorgulama, işsizlik ödeneği ve kurs başvuru işlemlerinin yapılacağı İşkur hizmet noktasının bir an önce Yeşiltepe’de hizmete açılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.