Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü’nün genç nesillere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek adına başlattığı Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim Programı çerçevesinde, Yeşilçam’ın dev ismi Ediz Hun, 20 Temmuz’da İstanbul’da gençlerle buluşacak.
Hedef kitlesi 18-29 yaş aralığındaki gönüllü genç ve akademisyenler olan eğitimler Muğla, Marmaris ve Şanlıurfa’nın ardından 19 Temmuz’da İstanbul’da buluştu. 21 Temmuz’a kadar sürecek programda eğitime katılan 70 genç, akademisyenler ve bürokratlar ile Yeşilçam’ın efsane ismi Ediz Hun’dan Gönüllülük/Gönüllü Yönetimi, Çevre ve Kalkınma, Kent ve Su, Su Medeniyeti, Doğa Fotoğrafçılığı, Çevre Hakkı ve Bilinci, Çevre Ahlakı, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik/Ekoloji, Atık-Atık Yönetimi ve Sınıflandırılması derslerini alacak. Öğleden sonraki saha uygulamalarında ise, birinci gün ’Suya Tarihi Yolculuk’ programı kapsamında İstanbul’un tarihi su kemerlerini ve İstanbul’un su kaynaklarını görme şansı bulacak olan gençler, ikinci gün öğleden sonra, nesli tükenmekte olan ve Boğaz’a özgü Yelkovan kuşunu fotoğraflamaya yönelik uygulamalı doğa fotoğrafçılığı eğitimi alacak. Üçüncü gün öğleden sonra ise Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Gülhane Parkında çevre uygulamaları yapacaklar.
Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim Programı yıl içerisinde farklı illerde devam edecek. Diğer eğitimlere katılmak isteyen gençler www.gencgonulluler.gov.tr internet portalındaki üyelik sözleşmesini imzalayarak başvuruda bulunabilecek.