Tokat Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen, ‘Kitap Okuyan Bilir’ yarışması Tokat Anafen Dershanesi konferans salonunda yapılan ödül töreni ile son buldu. Törene dernek başkanı, gönüllü öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

İlköğretim 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrenciler arasında düzenlenen yarışmada, hedef öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek olarak ifade edildi. Yarışmaya 695 öğrenci katıldı, bu öğrencilerden 15 i ödül almaya hak kazandı.

Dernek Başkanı Ali Küçükyıldız’ın, dernek hakkında yaptığı sunum ile başlayan tören 3 kategoride verilen hediyelerle son buldu. Hediyeler bisiklet, tablet, saat ve çeşitli zeka oyunlarından takdim edildi. Hediye alan öğrenciler sevinirken, aileleri ise evlatlarının sevincine ortak olmak için salondaki yerini aldı.

Dernek Başkanı Ali Küçükyıldız, yaptığı açılış konuşmasında, derneğin çalışmaları ve amaçları hakkında bilgi verdi. 2005 yılında derneği kurduklarını ifade eden Küçükyıldız, dernek üyelerinin hiçbir maddi beklentisi olmayan, almayı değil vermeyi şiar etmiş öğretmenlerden oluştuğunu dile getirdi. Küçükyıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği, kurulduğu 2005 yılından beri maddi imkansızlık yüzünden gerekli eğitimi alamayan sayıları binleri bulan, Tokat’ın evlatlarına umut oldu. Onlara ücretsiz kurslar düzenledi. Tatillerini, bayramlarını, haftasonlarını feda eden o vefalı öğretmenlerimiz, nesillerimizin kurtulması adına neler yapabileceklerinin ızdırabını duydu ve fedakarlıkla onları eğitti. Okuldaki işlerin dışında burada da dersler verdiler. Okumayı, öğrenmeyi, dürüstlüğü, vefayı ve öğretmeyi kendilerine şiar edindiler. Gençlerimize ufuk kazandırma, onların vizyonlarını geliştirme adına yarışmalar, konferanslar, sanatsal ve sportif faaliyetler, geziler düzenlediler. Çünkü biliyorlar ki eğitim her derdin çaresiydi. Bu anlamda bilimde, fende ilerleyen nesilleri ahlaki güzelliklerle de donatmak ve değerler eğitimiyle onları taçlandırmak gerekliydi.”

"DERNEĞİMİZ EŞREF-İ MAHLUKAT OLAN İNSANI MERKEZE ALDI"

Başkan Küçükyıldız, insan odaklı çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kurulduğumuz günden beri gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerde eşref-i mahlukat olan insanı merkeze aldık ve en hayırlı iş olarak da gençliğin eğitimine yöneldik. Kuruluş felsefesi dürüst, ahlaklı, başarılı nesiller yetiştirmek, ülkemizi, milletimizi, memleketimizi her konuda yükseltmek oldu. Bugün yine başarılı geçen bir etkinliğin hediye töreninde bir araya geldik. Bizleri yaptığımız etkinlik ve çalışmalarda yalnız bırakmayan üyelerimize öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışma azim ve gayretimizi daha da yükselterek çalışmaya devam edeceğiz.” Konuşmanın ardından, dernek faaliyet ve çalışmalarını anlatan video sunumu yapıldı, ardından yapılan ödül töreni ile program sona erdi.