Özel Ufuk Anadolu Fen Lisesi öğrencisi Büşra Taşkıran YGS-2 puan türünde Alanya 1'incisi oldu. Ufuk Fen Lisesi'nden 3 öğrenci, Özel Ufuk Anadolu Lisesi'nden de 2 öğrenci Türkiye çapında ilk bine girme başarısı gösterdi.

Öğrencilerinin YGS’de ilk binde 21, ilk 10 binde de 100 derece elde ederek kitlesel ve bireysel başarılara imza atan öğrencilerini tebrik eden Okul Müdürü Abdulkadir Gürsoy, büyük özveriyle çalışan öğrencilerin ve öğretmen arkadaşlarının emeklerinin karşılığını aldıklarını söyledi. Elde edilen derecelerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Gürsoy, Ufuk Okulları olarak kuruldukları günden itibaren Alanya eğitimine katkılarının ortada olduğunu ifade etti.

2014 yılında 21 öğrencilerinin tıp, 33 öğrencilerinin de hukuk fakültelerini kazanarak Alanya’da bir rekora imza attıklarına değinen Abdulkadir Gürsoy, "Açıklanan 2015 YGS başarı sıralarına bakarak bu sene de 20-25 arası tıp, 20-35 arası hukuk fakültesi kazanan öğrencimizin olacağını tahmin ediyoruz. Artık veli ve öğrencilerimiz bu sayılara alıştı. Bu Alanya’nın başarısıdır. İlk bine giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

İlk bine giren ve Alanya birincisi olan Büşra Taşkıran, ortaokul sonunda girdiği SBS'de Türkiye 5.322'ncisi olduğunu, LYS'de bu derecesini daha da ilerletmek istediğini söyledi.