Kütahya Konuralp Eğitim Kurumları 2015 Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 139’unculuğu ve Kütahya birinciliğinin yanı sıra ilk binde iki öğrenciyle 7 derece elde ederek Kütahya'nın gururu oldu.

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği sınavda Konuralp Fen Lisesi öğrencisi Sena Gürensoy YGS-4 puan türünde Türkiye 139.su ve Kütahya birincisi oldu. YGS'de Kütahya Özel Konuralp Fen Lisesi il birincisini çıkararak geleneksel hale getirdiği başarısını devam ettirdi.

Konuralp Fen Lisesi Müdürü Enver Kartal, elde edilen başarının uzun emek ve gayretler sonucunda kazanıldığını söyledi. Özellikle son yıllarda eğitimde Kütahya'da bir marka haline geldiklerini dile getiren Kartal, "Hem YGS, hem de LYS'de çok önemli başarılar elde ediyoruz. Bizler burada eğitim alanında yapılması gerekenleri yapıyoruz. Ayrıca elde ettiğimiz sonuçlarla bu başarının tesadüf olmadığını göstermiş olduk. 2014 YGS de iki öğrencimiz Türkiye 49. su ve Kütahya birincisi olmuşlardı. Ayrıca ilk binde 2 öğrenci ile 7 derece, ilk iki bin de 4 öğrenci ile 12 derece ve ilk beş binde 11 öğrenci ile 48 derece elde ettik. Fedakâr öğretmenlerimizin üstün gayretleri, öğrencilerimizin ders disiplini içerisinde olmaları ve ailelerin destekleri sonucu başarı da kaçınılmaz oluyor. Elde edilen başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz." dedi.

YGS Türkiye 139.su ve Kütahya birincisi olan öğrenci Sena Gürensoy ise başarıda sistemli çalışmanın yanında öğretmenlerinin kendisine çok yardımcı olduklarını ifade ederek, "Hem konuları anlatmada hem soru çözmede hem de rehberlik olarak desteklerini fazlaca gördüm. Başarımda emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde duygularını dile getirdi.