Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da başladı. Üniversite hayali kuran binlerce genç sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine aileleri ile birlikte geldi. Tarihi Yozgat Lisesi'nde sınava giren öğrenciler, içerde sınav heyecanı yaşarken aileleri de okul bahçesinde dua okuyarak onlara manevi yönde destek oldu.

Öğrenciler, saat 09.30’dan itibaren sınav salonlarına alınmaya başlandı. Okula girişte polis aramasından geçen öğrencilerin sınav giriş belgeleri, nüfus cüzdanları ve üzerleri tek tek detaylı olarak arandı. Sınava giren öğrenciler çalıştıklarını ve iyi hazırlandıklarını belirterek biraz heyecanlı olduklarını söylediler. Yerköy ilçesinden sınava geldiğini belirten Serhat Sarpkaya, “Özel bir iş yerinde çalıştığım için sınava yeterli derecede çalışamadım ama çalıştığım kadarıyla başarılı olacağıma inanıyorum. Biraz heyecanlıyım." dedi.

Okul bahçesinde bekleyen öğrenci velileri de çocukları kadar heyecanlıydı. Çocuklarının başarılı olması için dua eden anneler, çocuklarının sınava çok iyi hazırlandığını belirterek, onların başarısı için dua ettiklerini dile getirdi. Sınava kızını getirdiğini söyleyen Şeyma Arslan, “Kızım sınava iyi hazırlandı. Geçen yıl da girmişti fakat başarılı olamamıştı. İnşallah bu yıl istediği yeri kazanır. Biz de en az onlar kadar heyecanlıyız.” diye konuştu.