Türkiye genelinde yapılan 2015-YGS'de Aydın’dan ilk bine giren öğrenciler çeyrek altın ve teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Aydın’ın eğitimde marka şehir olmaya devam edeceğini belirten Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, "Başarılı olmak için çok ve iyi çalışmak gerekir. Bu başarıda emeği olan, öğrencilerimizi, eğitimcilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum." dedi.

Aydın Fen Lisesi’nde düzenlenen ödül töreni programda konuşan Vali Yardımcısı Halil Canavar, “Aydın’ın ve Türkiye’nin eğitimine gece gündüz çalışarak katkı sağlayan eğitimcilerimize, velilerimize teşekkür ediyorum. Başarılı olmak için iyi çalışmak gerekir. Bunun için de aile, arkadaş ve öğretmenleriyle birlikte çok çalışmak gerekir.” şeklinde konuştu. Öğrencilerin bireysel başarılarını desteklemek, moral ve motivasyonlarını artırmak için düzenlenen ödül töreninde konuşan Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın’ı eğitimde bir marka olduğunu belirtti. Töre, "Türkiye’nin markası olan gençlerimiz tebrik ediyoruz.Aydın2da 116 eğitim kurumundan 10 108 öğrencimiz YGS sınavlarına girdi. Bu yıl bu sınavda Aydın’ın kitlesel başarısı YGS’de yüzde 92’dir. YGS’de Aydın olarak büyük bir başarıya imza attık. Bu başarıyı bize kazandıran, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. İlk bine giren 17 öğrencilerimizi kutluyorum. Biz hep akademik başarısının yanı sıra ülke sorunlarını kendi derdi gibi dert edinen, insanlığa faydası olan paylaşımı yüksek, alçak gönüllü, soran, sorgulayan, yardımlaşan, gençlik yetiştirmek istiyoruz." dedi.

Aydın Fen Lisesi Müdürü Şenol Aslan, Aydın’ı başarılı ile tanıtan, başarılarıyla bizleri onurlandıran öğrencilerimizi ödüllendirmekten mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerin gayreti, öğretmenlerin gayreti ve velilerin gayretiyle başarıyı elde etti. Aydın eğitimde marka olmada hep sürekliliğini korusun ve hep zirvede kalsın. Biz de bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz." dedi.

YGS -2 puan türünde Türkiye’de ilk bine girme başarısı gösteren öğrenciler altın ve teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar verdi. Törene, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar.