2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Özel Rahime Batu Liseleri öğrencisi Eyüp Berk, YGS-3 ve YGS-4 puan türlerinde Malatya birincisi oldu.

Özel Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 2 milyon öğrencinin merakla beklediği YGS sonuçları açıklandığını belirtti. Açıklanan sonuçlara göre öğrencileri Eyüp Berk’in YGS-3 ve YGS-4 puan türlerinde Malatya birincisi olduğunu ifade eden Ercul, “Öğrencimiz Eyüp Berk Malatya birinciliği ile birlikte sayısal alanında Türkiye 114’üncüsü olmuştur. YGS biraz bu yıl zor bir sınav oldu. Öğrenciler zorlandı. Sınav sonuçları kısa bir sürede açıklandı. Bu öğrencilerle birlikte bizleri de sevindirdi. Biz okul olarak bu sınavda iyi dereceler elde ettik. İlk binde 11 öğrencimiz var. Malatya’nın en iyi derecesini de elde etmek onur verici. Bunun yanında Aytuğ Gülpınar ve Burcu Daştan isimli öğrencilerimiz de ilk binde yer alarak göğsümüzü kabarttılar. Biz öğretmenlerine, her türlü desteği veren ailesine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Eyük Berk’in anaokulundan bu yana okullarında eğitim gördüğünü vurgulayan Ercul, “Yani ara dönemde dışarıdan gelen bir öğrencimiz değil. İnşallah LYS’de de iyi bir derece elde eder diye umut ediyoruz” dedi.

Malatya birincisi Eyüp Berk de geçtiğimiz yaz aylarından bu yana üniversiteye hazırlık sınavlarına çalıştığını vurguladı. Dershane ve okuldaki öğretmenlerinin desteğiyle sınavda başarı kazanmanın nasip olduğunu dile getiren Berk, “İnşallah LYS’ye de aynı şekilde çalışarak başarı kazanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.