Mersin Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları tarafından Muharrem ayı nedeniyle yaklaşık 10 bin kişiye aşure ikram edildi.

'En Güzel Aşure Yarışması'nın da yapıldığı etkinlikte yarışmacılar birbirinden lezzetli aşureleri yapabilmek için kıyasıya yarıştı. Anneler hazırlamış oldukları aşurelerle lezzet, sunum, malzeme kullanımı, görüntü güzelliği alanlarında hünerlerini sergiledi.

Mersin'in önde gelen patiseri ustalarının jüri olarak görev yaptığı etkinlikte dereceye giren ve yarışmaya katılan anneler ödüllendirildi.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları İletişim Müdürü Cengiz Yılmaz, okullarının Mersin'in en köklü ve önde gelen özel eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Mersin merkezde 4 ve Tarsus, Erdemli, Silifke, Anamur ve Mut'ta 6 okul olmak üzere toplam toplam 10 okul ile yaklaşık 2 bin 600 öğrenciye hizmet verdiklerini ifade eden Yılmaz, "Her yıl Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü etkinliklerimizi tüm Yıldırımhan okulları olarak geleneksel hale getirdik. Bu yıl yapılan aşure günü programlarında öğrencilerimizin yanı sıra velilere ve çeşitli stantlarla halkımıza da aşure ikram ettik. Yine geleneksel olarak yapılan veliler arası aşure yarışmaları ile de dostluk ve kardeşlik havası oluşturmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.