Yıldırımhan Eğitim Kurumları, Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından düzenlenen Matematik ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Fizik olimpiyatlarında 12 derece elde etti. Yıldırımhan öğrencileri Matematik Olimpiyatında 2 altın, 3 gümüş, 1 bronz ve 2 mansiyon; Fizik Olimpiyatında ise 1, 2, 3 ve 4.'lük aldı.

MEÜ tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan 12. Matematik Olimpiyatı'nın ödül töreni üniversitenin Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adana'dan yüzlerce öğrencinin katıldığı Matematik Olimpiyatında Özel Yıldırımhan Ortaokulundan Beril Çiloğlu altın madalya, Yekcan B. Çimen gümüş, Mustafa Özkür ise mansiyon aldı. Yıldırımhan Fen ve Anadolu Lisesinden Hasan Enes Demil altın, Abdullah Yılmaz ve Halikon Güngör gümüş, Hüseyin Averbek bronz, Harun Akyüz ise mansiyon kazandı. Yıldırımhar Okullar, 2 altın, 3 gümüş, 1 bronz ve 2 mansiyon ile 8 derece elde etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erdemli'de yapılan Fizik Olimpiyatında da ilk 4 derecenin tamamını Yıldırımhanlı öğrenciler kazandı. Yarışmada birinciliği Yıldırımhan Anadolu Lisesinden Enis Yıldırım, ikinciliği Yıldırımhan Fen Lisesinden Furkan Ay, üçüncülüğü Yıldırımhan Burç Fen Lisesinden Büşra Sultan Öztoprak ve dördüncülüğü de yine Yıldırımhan Fen Lisesinde Harun Akyüz kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri törenle verildi.

Yıldırımhan Burç Fen Lisesi Müdürü Adem Ceylan olimpiyatlarda derece kazanan öğrencileri tebrik ederek, hedeflerinin her bilim olimpiyatında derece kazanmak olduğunu belirtti.

Yıldırımhan Ortaokulu Müdürü Ahmet Özel ise öğrencilerinin planlı ve düzenli çalışmaları başarıyı getirdiğine dikkat çekerek, Yıldırımhan'ın farkını bilim olimpiyatlarında da gösterdiğini kaydetti.

Özel Yıldırımhan Fen ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nurettin Koca da "Olimpiyat ve proje yarışmaları bizim için ayrı bir önem taşıyor. Geleceğin bilim insanları bu çocuklardan olacak. Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından yapılan olimpiyatlarda Mersin'den toplam 28 derece kazanılmış. Bu derecelerin 15'i Yıldırımhan'dan. Önümüzdeki yıllarda da inşallah başarılarımız artarak devam edecek." diye konuştu.