Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile imzaladığı, ’Savunma Sanayi Araştırmacı Yetiştirme Programı’ ile Savunma Sanayiine AR-GE elemanı yetiştirecek.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), ASELSAN, FNSS, Havelsan, Roketsan, TAI, ALarge alçı, Altınay Robot, Bites, Enelkon, Mir Arge, ve Mutlu Akü arasında ‘Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı’ protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol ile Yıldız Teknik Üniversitesi, Savunma Sanayii’ne AR-GE elemanı yetiştirecek. YTÜ Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun binasında gerçekleştirilen törene; Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi’nin yanı sıra protokolü imzalayacak firmaların üst düzey yöneticileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
"YAPILAN LİSANSÜSTÜ TEZLER ŞİRKETLERİN AR-GE İHTİYAÇLARINA GÖRE YAPILANDIRILACAK"
İmzalanan protokol ile, Yıldız Teknik Üniversitesi, savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın (SSM) yönlendirmesiyle, Savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitelerde yapılan lisansüstü tezler, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik yapılandırılacak ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilecek.
“BİZİM İÇİN BAŞARI SÜREKLİ VE BUNA HAKİM OLARAK ELDE ETMEKTİR”
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bu programla yer almaktan son derece memnun olduğunu söyleyen Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, “Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Savunma Sanayii Araştırmacı Yetiştirme Programı bizim bu zamana kadar yaklaşık 20 üniversite ile imzaladığımız ve çok önem verdiğimiz protokol. Bununla çok gelişmiş bir ülke olma seviyesine çıkma hedefimizde ihtiyacımız olan insan kaynağını yetiştirmek üzere bunu yapıyoruz. En büyük hedefimiz de bu. Çünkü savunma sanayinde bahsi geçen sistemler, uçaklar, helikopterler ve gemiler kendi kendine olmuyor. Ciddi bir mühendislik eforu, ciddi bir kafa yorma durumu söz konusu. Bugün, artık bunları yapabildiğimizi ispatladık ve bütün dünyaya gösterdik. Tabi artık temel hedefimiz bunları seri üretimle bütün dünya pazarlarına verebilecek durumda olmak. Yoksa sadece bir şeyi başarmak bizim için başarı değildir. Bizim için başarı, sürekli ve buna hakim olarak elde etmektir. Umuyoruz bu tür protokollerle yeni gençlerimizi savunma sanayine katarak çok ciddi işlere de imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
“ELEMAN YETİŞTİRME KONUSUNDA ÇOK ÖZEL BİR PROGRAM”
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise “Eğitim önemli bir şey. Türkiye’nin de Ar-Ge Mühendisine ihtiyacı çok. Savunma Sanayii Müsteşarlığı bu işte bize yardımcı oldu. Bu tür teşvikleri her zaman yapmak lazım. Sanayicinin Ar-Ge için para harcayacak bütçesi olmuyor. Ama Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın desteği ile onlar da bu kültüre alışacaklar. Dolayısıyla eleman yetiştirme konusunda çok özel bir program olduğunu düşünüyorum. İnşallah başarılı olacak. Biz bu konuda elimizden geleni yapağız” şeklinde konuştu.