Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan Münevver Atalay yıllardır okuyamamanın eksikliğini hissettiği Kur’an-ı Kerim'i 71 yaşında öğrendi.

Münevver Atalay, Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı tarafından açılan kurslara katılarak hayatı boyunca okuyamamanın eksikliğini duyduğu Kur’an-ı Kerim'i 6 ayda öğrenerek bu eksikliğini giderdiğini söyledi. Kızının ve komşularının teşviki ile başladığı kursa, ayağındaki probleme rağmen, bastonuyla, devam ettiğini belirten Atalay, “Komşularımın ve kızımın teşviki ile kursa başladım. Yürümekte zorluk çekiyorum, ancak gayret gösterip geldim. Kuran-ı Kerim'i öğrenme isteği bana güç verdi. Hocalarımın da ilgi ve desteğiyle, harfleri söktüm. Kuran-ı Kerim'i okumaya başladım. Beşikten mezara kadar hep okumalı. Kuran- ı Kerim'i okumak için 6 ay önce derslere başladım. Şimdi hatim etmek için çalışıyorum. Herkese okumayı tavsiye ediyorum, gelsinler sıkılmadan çalışsınlar. Öğrenmenin yaşı yok." dedi.

Hayırlı Hizmetler Başkanı Arif Kulluk her yaşa uygun eğitsel faaliyetlerinin bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Birçok eğitsel faaliyetlerimiz mevcut. Bu faaliyetlerden bir tanesi ise Kuran- Kerim'i yüzünden okuma kursudur. Yeni yaptırmış olduğumuz Ada mahallesindeki İslam Kültür Merkezi'nde, Ekim ayında başlatmış olduğumuz Kuran-ı Kerim'i yüzünden okuma kursuna 35 bayan kursiyerimiz katıldı. Bayanların birçoğu Kuran-ı Kerim'i yüzünden okumayı öğrendiler ve kendilerini geliştirdiler. Bunun yanında azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz Atasözü’ne binaen 71 yaşındaki teyzemiz de Kuran- ı Kerim'i okumaya başladı ve bunu taçlandırarak pasta kestik. Yaş ne olursa olsun akli meleklerimiz yerinde olduğu müddetçe bizler ‘oku ’ emrine muhatabız. Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı olarak da elde ettiğimiz bu başarıyı kutladık.”