Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı eğitimci şair yazar Demokrat Eğitimciler Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Erol YORULMAZ ve Başkan Yardımcısı  Emrullah YILDIZ, Demokrat Eğitimciler Sendikasından istifa ederek yapılan sade bir törenle Eğitim-Birsen'e üye oldular.

Yorulmaz;”Sayın Adnan ALAGÖZ'ün daveti üzerine,  Demokrat Eğitimciler Sendikası Başkan Yardımcısı Emrullah YILDIZ'la birlikte gelen daveti kendi aramızda değerlendirdikten sonra dostlarımızla istişarelerde bulunduk. Tufan YORULMAZ ve Yahya DERTLİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu kararımızı aldık ”dedi.

Yorulmaz” Kendi duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebileceğin, önceliklerinde kendi değer yargılarını bulduğun, ülken adına kaygı ve tasaları yüreğinde hisseden dostların bulunduğu Sivil toplum kuruluşlarına üye olmak her çalışanın en doğal hakkıdır. Bulunduğu sivil toplum kuruluşunun uygulamalarını benimsemeyip ayrılmak ise en doğal bir davranış şeklidir. Sivil toplum kuruluşlarından ayrılmayı din değiştirmek gibi yansıtmak, yüreğinde taşıdığı kutsal sevdalara, yüce davalara ihanet olgusu içerisinde değerlendirmek ise en büyük gaflettir” diyerek sözlerine devam etti.

Yorulmaz” 2023 Türkiye'sinin temellerinin atıldığı günümüzde her zamandan daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günde aklıselim bir şekilde düşünmek zorundayız. Orta doğuda yaşanan sıcak gelişmeler, değişimler, kapı komşumuz Suriye'de devam etmekte olan kirli oyunları sağduyulu bir şekilde iyi analiz etmemiz gerekir. Bölgesinde güçlenen ve asırlık misyonunu yeniden yüklenmek isteyen ve bunu hedefleyen lider ülke Türkiye'den rahatsız olanların güçlü ittifaklar kurduğu bu anda bizlerde üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Bizim çağrımız, bizim haykırışımız, bizim duruşumuz ve bizim inancımız “Anadolu'da birlik olmazsa kâinatta dirlik olmaz” anlayışıdır. Bu nedenle siz dostlarla birlikte olmak, birlikte yürümek ve halkımıza, ülkemize hizmeti kendilerine öncelikle şiar edinenlerle aynı yolda yürümek bir ayrıcalıktır diye düşünüyorum” dedi.

Yorulmaz” Sayın ALAGÖZ, yönetim kurulumuz ve Eğitim Birsen camiamızda bulunan can dostlarla bir çok projeye imza atacağımıza, bir çok hizmette bulunacağımıza canı gönülden inanıyor ve verdiğimiz kararın doğru olduğuna yürekten inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.