Yozgat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bahçeşehir Mahallesi'nde yapımına başlanılan Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi inşaatı başladı. Toplamda 38 bin metrekarelik alanda kurulacak olan eğitim merkezi bünyesinde otel, derslikler, kütüphane, konferans salonu, lojmanlar bulanacak ve 300 kişinin aynı anda eğitim görebilecek.
Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Diyanet Eğitim Merkezi İnşaatında incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı. Müftü Poçanoğlu, yaptığı açıklamada Diyanet Eğitim Merkezi’nin Yozgat için çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Poçanoğlu, “Diyanet Eğitim Merkezimiz çok yüksek konforlu bir eğitim merkezi olacak. İnşaat çalışmaları başladı ve hızla devam ediyor. 38 bin metrekare alan içerisinde yer alan merkezimiz içerisinde konaklama binası, toplantı salonları, eğitim salonları, lojman, kütüphane yer alacak ve aynı anda 300 kişi eğitim görebilecek.” dedi.
Eğitim Merkezi inşaatının bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını söyleyen Poçanoğlu, “Binamız normalde 720 günde tamamlanacak. Ancak ödenek problemimiz yok, müteahhit firma inşallah hızlı bir çalışma içerisine girerek bu yılın sonunda binamızı teslim edecek. Burada gerçekten hükümetimizin katkılarına çok teşekkür ederiz. Daha önce Başbakan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ beyin emeği çok büyüktür. Bu gerçekten Yozgat’a bir hediye bir armağandır. Bu sebeple Bekir Bozdağ beye çok teşekkür ediyorum. Bu merkez Yozgat’a ekonomik girdi sağlayacak, Yozgat’ın ufku genişleyecek. Hem sosyal gelişme olarak hem İslami anlayış ve gelişme olarak hem okuyan, öğreten, okunan bir şehir olarak Yozgat’a her alanda çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu eğitim merkezinin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.