Yozgat İl Müftülüğü tarafından il genelinde bin 500 cami, mescit ve kuran kursu binasında açılan yaz Kuran kurslarından büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu yaklaşık 40 bin kişi yararlanıyor.

Hafta içi her gün her yaştan öğrenci ve yetişkinin katıldığı kurslarda, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılıyor.

Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, yaptığı açıklamada her yıl olduğu gibi bu yıl da açılan Kur’an kurslarına yoğun talebin olduğunu söyledi. Yaş sınırının kalkmasıyla kurslara ilginin dahada arttığını belirten Müftü Poçanoğlu, “Şu anda bin 500 imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticimiz il genelindeki bin 500 cami, mescit ve kuran kursu binasında 40 bin civarında çocuğumuza eğitim vermektedir. Çocuklarımız Kur’an kurslarıyla buluşuyor. Bu bizler için büyük bir sevinç kaynağı oluşturuyor.” dedi.

Geçen yıllara göre ilginin bu yıl daha da fazla olduğunu vurgulayan Müftü Poçanoğlu, “Geçen yıl 35 bin civarında olan kursiyerlerin sayısının bu yıl 40 bin civarına yükselmiştir. Önümüzdeki yıllarda bu talebin artarak devam edeceğine inanıyorum.Kursta başarılı olup, Kur’an-ı Kerim öğrenmeye başlayan kursiyerlere birer Kur’an-ı Kerim hediye edeceğiz.” diye konuştu.