Bahçeşehir Koleji’nin açılışı ve tanımı için Kahramanmaraş’a gelen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Bizim eğitimimizde gençler eski köye yeni adet getirecek icat çıkartacak" dedi.

Kahramanmaraş’ın Gedemenli Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Bahçeşehir Koleji, anaokul, ilkokul ve ortaokul bölümleriyle eğitim hayatına başladı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda kolejin tanıtımı yapılırken, toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ile okul yönetimi, veliler ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, dünya standartlarındaki eğitim sistemini Bahçeşehir Koleji sayesinde Kahramanmaraş’a getirmeyi planladıklarını söyledi.

Yücel, Bahçeşehir eğitim kurumlarının dünyanın birçok noktasında bulunduğunu da söylerken, Kahramanmaraş’tan 150 öğrencinin Bahçeşehir Üniversitesinde eğitim gördüğünü dile getirdi.

Enver Yücel, "Türkiye genelinde 100’ü aşkın kampüs yaptık ama Kahramanmaraş’taki kadar çabuk ve hızlı olan 3 ayda inşaatın tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Ben de okulumuzu gezip göreceğim. Bir okulun tam olarak oturması ve sisteme girmesi için 3 yıl gibi bir zaman ihtiyaç vardır. Kahramanmaraş’taki bu yapı, mükemmel ve iyi olacak bir yapıdır. Kahramanmaraş ile Bahçeşehir grubu arasındaki bağ da çok iyidir. Şuanda Kahramanmaraşlı 150’ye yakın öğrencide bizim üniversitemizde okuyor. Dünyadaki eğitim sistemlerini anlamak bilmek ve onu ülkemize getirmenin gayreti içindeyiz. Kurumumuz dünya üzerinde oldukça yaygındır. Kanada’da bir lisemiz, Toronto’da dil okulumuz, Hong Kong’ta merkezimiz yine İtalya’da tasarım merkezimiz bulunuyor. Bizler guguk kafalı gençler yetiştirmeyeceğiz, var olan bir şeylerden üretim yapan nesil yetiştireceğiz. Sorgulayan olacak, araştıran olacak, yorumlayan olacak, eski köye yeni adet getirecek. Bizim öğrencimiz gencimiz icat yapacak ve eski köye yeni adet getirecek, hayır diyebilip sorgulayacaktır. Çünkü bilgi çok fazladır" dedi.