Açılan yaz okulu kontenjan sayısından dolayı mağdur olan İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyor.
Türkiye’de sadece 3 üniversitenin İlahiyat Fakültesi öğrencileri için yaz okulu açması, mağduriyetlere yol açtı. İlahiyat Fakültesi öğrencileri için yaz okulu açan üniversitelerden birisi ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) oldu. Fakat kontenjanın yeterli olmaması, öğrencilerin günlerdir çimlerde ve camilerde yatıp kalkmasına neden oldu. Bir umut fakülte bahçesinde bekleyen öğrenciler, bir de kötü haber aldılar. Gece yarısından itibaren sistemin otomatik olarak kayıtları sonlandıracak olması öğrencileri iyice çileden çıkardı. Günlerdir kendilerine verilen sıra numarasını takip eden öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Yükseköğretim Kurulu’nun kendilerine yardımcı olmasını bekliyorlar.
Ön kayıt yapılmamasının kendilerini mağdur ettiğini anlatan öğrenciler, kontenjan sayısının tam olarak da açıklanmadığını söylediler. Sıra numarası olmadan içeriye öğrenci alındığını da iddia eden mağdur öğrenciler, 4 gündür üniversite bahçesinde beklediklerini aktardılar. Cami içerisinde uyuyup, tek öğün yemek ile günü geçirdiklerini ifade eden öğrenciler, sıra verilen herkesin içeriye alınarak kayıtlarının yapılmasının gerektiğini dile getirdiler.