Yozgat Özel Ergin İlkokulu anasınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen “Zaman Değerlidir” eğitimi kapsamında zamanı değerlendirerek sorumluluğu yerine getirem öğrencilere sertifikaları verildi.

Özel Ergin İlk ve Ortaokulu Pisikoljik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmeni Rukiye Döner yaptığı açıklamada, okul olarak eğitim ve öğretimin yanı sıra çocuklara sosyal hayatta başarılı olmalarını sağlayacak önemli bilgileri uygulamalı olarak gösterdiklerini söyledi. Döner, "Okul öncesi eğitimde çocuklarımızı tüm gelişim alanlarında desteklemenin hedeflendiği gibi kaliteli bir okul öncesi eğitimde akademik becerilerin yanı sıra toplumsal değerlere de yer verilmelidir. Okul öncesi dönemde kendine güvenme, sorumluluk alma, sorumluluklarını yerine getirme, bir göreve başlama, görevi tamamlama, yalan söylememe, nezaket kelimelerini kullanma gibi değerlerin kazandırılması çocuğun tüm yaşamı boyunca kullanacağı becerileri de beraberinde getirir. İyi bir değerler eğitimi çocuğun kişilik gelişimi kadar akademik başarısını da olumlu etkileyecektir." dedi.

Okul öncesi çocukların günlük hayatlarında uygulamak ve pekiştirmek amaçlı belirli zaman aralıklarıyla çeşitli çizelgeler verdiklerini ifade eden Döner; “Geçen hafta başlattığımız değer eğitimi projesi kapsamında ilk etkinliğimiz “zamanım değerlidir” çizelgesidir. Bu çizelgede çocuklar evde aileleriyle birlikte belirlemiş olduğumuz program dahilinde zamanlarını iyi değerlendirme ve uyku, oyun, yemek gibi vakitlerini ayarlayarak çocukların hayatlarını bir düzene girmesini sağlamaktayız. Ailelerimizinde takibiyle kurallara uyan öğrencilerimize sertifika verip hem onları sevindirmek hem de ileriki çalışmalara motive ederek sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlamak adına bir çalışma yaptık. Bu gibi uygulamalı programlarımız bundan sonra da devam edecek." diye konuştu.