Muş’ta Yatılı Bölge Ortaokulu(YBO) müdür yardımcıları ve öğretmenlerine yönelik zeka oyunları eğiticilerin eğitimi verilmeye başlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi uzaktan eğitim merkezi Aktif Akademi iş birliğiyle zeka oyunları eğiticileri eğitimi düzenlendi. Gençlik Merkezi Konferans salonunda başlayan eğitimlere İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve 23 Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan 50 müdür yardımcısı ile öğretmen katıldı.

Muş’ta ilk defa zeka oyunları eğitimlerinin yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, "Bugün Gençlik Merkezimizde zeka oyunları eğiticilerin eğitimi programını başlattık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin uzaktan eğitim merkezi olan Aktif Akademi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle beraber bu projeyi yürütüyoruz. Katılan öğretmenlerimiz eğitim sonucunda sertifikalarını alacaklardır ve daha sonra okullarında zeka oyunu sınıfı oluşturacaklar." dedi.

YBO’LARDA ZEKA OYUNLARI ODASI KURULACAK

Muş’ta toplam 23 Yatılı Bölge Ortaokulu olduğunu ifade eden Arslan, öğrencilerin en iyi şekilde boş vakitlerini değerlendirmelerini istediklerini kaydetti. Zeka oyunlarının Türkiye’de giderek yaygınlaştığını vurgulayan Arslan, "23 tane yatılı bölge ortaokulunda toplam 50 öğretmenimiz bu eğitime katıldı. Yatılı Bölge Ortaokullarını seçmemizin nedeni buralardaki çocuklarımızın yatılı oldukları için akşamları, hafta sonları etkinlik yapmaya ihtiyaçları var. Sosyal ve zeka gelişimlerini artırmak için bu zeka oyunlarını oynayacaklar. Okullarımızda kurulacak bu zeka odalarında öğrencilerimiz zeka oyunlarını öğrenecekler ve inşallah mayıs ayında zeka oyunları festivali düzenleyeceğiz. YBO’lardaki öğrencilerimiz festivalde yarışacaklar. Biliyorsunuz zeka oyunları Türkiye’de yeni yayılmaya başladı. Zeka oyunları dersi diye Milli Eğitim Bakanlığı seçmeli derste koydu. Bizler Muş’ta ilk defa zeka oyunları eğitimi düzenledik. İnşallah hem zeka oyunlarına dikkat çekmek hem de farkındalık yaratmak adına Muş’ta güzel şeyler olacağına inanıyoruz. 23 Yatılı Bölge Ortaokulu’nda kurulacak zeka oyunu odaları ile yaklaşık 5 bin 500 öğrenciye ulaşacağız. Her öğrenci katılmayabilir ancak sosyal ve zeka gelişimine katkı sunmak isteyen tüm öğrenciler bu aktiviteden faydalanacaktır."