Kahramanmaraş’ta sınava hazırlanan 900 lise öğrencisine yönelik olarak Zirve Üniversitesi'nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tatbikatı yapıldı.

ÖSYM sınav sisteminin birebir uygulandığı tatbikatta, öğrencilere şeker ve sınav seti dağıtıldı. Sınav sonrası Zirve Üniversitesi akademisyenleri ile bir araya gelen öğrenciler, tercih etmek istedikleri fakülte ve bölümleri gezerek bilgi alma imkanı buldu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde, sayısal puan türünde ilk 3’e giren ve eşit ağırlık puan türünde ilk 3’e giren 6 öğrenciye çeyrek yarım ve tam altın verildi. Sayısal puan türünde derece yapan Abdussamed Dalgıç, Atilhan Kılıçkıran ve Ceren İlaydakama, eşit ağırlık puan türünde Salih Kokrmaz, Gülselin Yüksel ve Mustafa Yırtıcı altınla ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Bu sınav hayatınıza yön verecek ve bundan sonraki yaşamınızı etkileyecek bir sınav. Burada merak ettiğiniz bölümlerin akademisyenlerinden bilgi alma imkanı buldunuz. Bundan sonraki hedeflerinizi buna göre şekillendirin. Her insan herhangi bir lisans bölümünden diploma sahibi olabilir. Önemli olan nasıl bir eğitim aldığınız ve kendinizi ne kadar geliştirdiğinizdir. Zirve Üniversitesi olarak öğrenci odaklı eğitim anlayışımızda kaliteli ve donanımlı insanlar yetiştiriyoruz. Teori ve pratik eğitimi bir arada öğrencilerimize sunuyoruz. Uzun zamandır bu sınav için çalışıyorsunuz, 15 Mart’ta gerçekleşecek olan YGS sınavında hepinize başarılar diliyorum.” dedi.