Eğitimci yazar Ziya Baran, Özel Rahime Batu ve Özel Turgut Özal Okulları öğrenci velilerine yönelik çocuk eğitimi semineri verdi.

Özel Turgut Özal Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda veli katıldı. Seminerde konuşan Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, çocuk yetiştirmenin günümüzde çok önemli bir görev olmasıyla birlikte çok da zor olduğunu belirtti. Bu okulları yapanlar ile buralarda çalışan eğitimcilerin zorlu eğitim görevine talip olduğunu vurgulayan Göçer, öğretmen-veli dayanışması içinde çocukların geleceğe hem donanımlı hem de erdemli bir şekilde hazırlanabileceğine inandığını ifade etti. Göçer, şöyle devam etti: “15 Mart’ta lise son sınıf öğrencileri üniversitelere giriş sınavının ilk etabı olan YGS’ye girecekler. Şu anda yoğun bir çalışma temposu içindeler. Bu seminerle güzel bilgiler elde ederek çocuklara destek olacağımıza inanıyorum.”

Yazar Ziya Baran da dünya varolduğu günden bu yana yeryüzünde 107 milyar insanın yaşadığını, hali hazırda 7 milyara yakın yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Her bir insanın birbirinden farklı olduğunu ifade eden Baran, çocukların bu açıdan mucize olarak görülebileceğini kaydetti.
Baran, çağımızda çocuk yetiştirmenin her geçen gün zorlaştığını belirterek, başarılı olmaları için motivasyon, anne babanın tutumu, kitap okuma ve hafızada tutabilmenin önemli olduğunu söyledi.
Velilere, çocuklarının başarısı için bakış açılarını değiştirmelerini öneren Baran, "Çocukların daha çok korunmaya ve kollanmaya ihtiyacı var. Her insan değerlidir, her anne babanın çocuğu da değerlidir. Çocuklarına, emin olmayı öğretmelidirler. Çocuk zihnini ayakta tutan, anne ve babanın bakış açısıdır. Çocuklarına kitap okuyarak örnek olmalılar" dedi.