-Zonguldak 
 
Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. 
 
Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları  nedeniyle il genelindeki okulların bugün tatil edildiği belirtildi. 
 
Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli ve hamile  personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi. 
 
-Edirne 
 
Edirne il merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir  gün ara verildi. 
 
Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkisini  sürdüren soğuk ve yağışlı havanın hayatı olumsuz etkilediği belirtildi. 
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği ifade edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
''İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün  devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimiz için  oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla Valilik kararıyla pazartesi günü  Edirne merkez ile Havsa, Lalapaşa, Süloğlu, Keşan, Meriç ve Uzunköprü  ilçelerindeki temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında  eğitim-öğretime bir gün süreyle Enez ve İpsala ilçelerinde sadece taşımalı eğitim  öğrencileri için eğitime bir gün ara verilmiştir.'' 
 
-Bartın 
 
Bartın'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün  tatil edildi. 
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi  aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle bugün ve 5 Ocak Salı günü il genelindeki  ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi. 

İŞTE KAR TATİLİ OLAN DİĞER İLLER
 
-Rize 
 
Rize'de etkili kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle il  genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 
 
Rize Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, üç gündür etkili  olan kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle bazı olumsuzlukların  yaşanabileceğine işaret etti. 
 
Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime 4  Ocak Pazartesi ara verildiğini belirten Yazıcı, "Meteorolojik veriler ışığında  öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için merkez ve tüm ilçelerinde okul  öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel  eğitim kurumlarının 4 Ocak Pazartesi tatil edilmesine karar verilmiştir"  ifadesini kullandı. 
 
Vali Yazıcı, il geneli ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görev  yapan hamile ve engelli personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılmasının  kararlaştırıldığını kaydetti.