Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Zonguldak Temsilciliği üyelerine yönelik, "Sendika Tanıtım ve Temel Hukuk Bilgisi" semineri düzenlendi. Zonguldak Öğretmenevi'ndeki seminer, Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Yıldıray Uysal’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Zonguldak genelinde henüz 173 üyeleri bulunduğunu belirten Uysal, “Genel merkezin verdiği hedefe ulaşmak için 40, ilimizde bir şube açmak içinse en az 227 üyeye ihtiyacımız var. Ben inanıyorum ki Allah’ın izniyle el attığı her işte muvaffak olmuş sizler, sendikamıza yeni üyeler kazandırmak ve sendikamızı Türkiye genelinde ve Zonguldak ilinde hakettiği konuma ulaştırmak için elinizden gelen gayreti göstereceksiniz. Burada bulunan bütün eğitimci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Aktif Eğitim-Sen tanıtım filmi, kum sanatı ve sendikanın öğretmene bakışını anlatan görüntülü sunumdan sonra Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş seminere başladı. Hukukla ilgili bilgiler aktaran Durmuş, ardından üyeleriyle beraber bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Hayati Durmuş, kendisine takdim edilen çiçeği, en son katılan kadın üyelerden Ümüş Kundakçı'ya verdi.