Zonguldak Fatih Koleji, eğitimdeki başarısını spor müsabakalarına taşıdı. Son bir ayda il genelinde yapılan atletizm ve güreş dallarındaki müsabakalarda 15 il birinciliği, 8 il ikinciliği ve 7 il üçüncülüğü ile takdir topladı.

Bir süre önce 4 il birinciliği ve 3 il ikinciliği ile grekoremen güreşte takım halinde Zonguldak Şampiyonu olan Fatih Koleji, minderdeki başarısını pistte arttırarak devam ettirdi. Atletizm yarışmalarında Fatih Koleji öğrencileri birçok başarı elde etti. Pistte fırtına gibi esen Fatihli öğrenciler, 11 il birinciliği, 5 il ikinciliği ve 7 il üçüncülüğü ile toplamda 23 madalya ve derece kazandı.
Okul, elde ettiği bu başarısıyla birçok öğrencisi ile Yıldızlar Anadolu Liginde Zonguldak'ı temsil edecek.

GELECEĞİN ‘FATİH’LERİNİ YETİŞTİRİYORUZ

Beden eğitim Öğretmeni Hatice Yazar, öğrencilerin başarısının uzun ve planlı bir çalışmanın sonucu olduğunu kaydetti.

Eğitim, kültür alanındaki başarılarının spor faaliyetleriyle devam etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Okul Müdürü Mehmet Sarısoy, "Çok yönlü eğitim sistemimiz ile hem akademik, hem kültürel hem de sportif olarak her alanda geleceğin Fatih’lerini yetiştiriyoruz. Özverili öğretmen kadromuzla Zonguldak ve Türkiye'yi en güzel şekilde temsil edecek donanımlı nesiller yetiştirmek en önemli hedefimiz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu başarılarda emeği geçen öğretmenlerimize ve madalya kazanan öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Fatih Koleji öğrencilerinin atletizm il birincileri şöyle:
Ali Taha Dinçer yüksek atlama il 1.si, Öznur Karahasan Bayrak koşusu il 1.si, Yaren Yazar 1500 m, 800 m. ve bayrak koşusu il 1.si, Tuana Tekinel bayrak koşusu il 1.si, Alperen Gül cirit atma il 1.si, Selin Önder yüksek atlama il 1.si, Buket Tekin bayrak koşusu il 1.si, Yaren Yazar Atatürk koşusu 1500 m. il 1.si, Yaren Yazar Madenciler koşusu 2000 m. il 1.si.

Grekoromen Stil Güreş Takım Şampiyonlarının isimleri şöyle: Muhammed Dursun 85. kg. il birincisi, Ahmet Emre Bezir 48 kg. il birincisi, Furkan Kılıçaslan 73 kg. il birincisi, Mücteba Alpaslan 35 kg. il birincisi, Ahmet Semih Aydın 60 kg. il birincisi, Fatih Ören 60 kg. il ikincisi, Muhammed Turan 55 kg. il ikincisi ve Bedirhan Bilici 52. kg. il ikincisi.