Yunus Emre İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen çalıştaya katılan esnaf ve vatandaşlar, ilçede çözüme kavuşturulması gereken sorunlar hakkındaki görüşlerini aktardı.

Kaymakam Fatih Gül, çalıştayda, ilçenin ekonomik yapısının turizme dayalı olduğunu belirtti.

İlçede yapılan tarım ve hayvancılığın getirisini turizm kadar olmadığını dile getiren Gül, şöyle konuştu: "İlçede geçmişten bugüne turizm konusunda ciddi hatalar, yanlışlıklar yapılmış. İnsanlara yaklaşım, fiyat konusu, temizlik ve hizmet sunumu noktasında ciddi sıkıntılar olmuş. Yaşananlar ilçede turizmin gelişmesi noktasında olumsuzluklara sebebiyet vermiş. Bu bir haftada, bir sezonda değişecek durum değildir."

Gül, özellikle ilçeye gelecek olan turistlere hizmet verecek olan gençlere eğitim verilmesinin önemini dile getirdi.

Belediye başkanı Nursi Çeleğen ise Ekinözü'ne gelen yerli turistlerle bölge esnafı arasında yaşanan sıkıntıları ortaya çıkartmaya ve çözmeyi amaçladıklarını söyledi.

Turist sayısında son yıllarda ciddi oranda azalma gözlemlendiğini vurgulayan Çeleğen, "İdareciler olarak yaşadığımız yere hizmet etmek zorundayız. Bu toplantı yapacağımız hizmetlerin başlangıcı olsun. Hem ilçemizde hemde içmelerde bir değişim başlatmak istiyoruz. İçmelerdeki acı su esnafımızın ekmek kapısıdır" diye konuştu.

Esnaf ve vatandaşların beden dili ve davranışıyla turizm için gelen insanlara iyi bir ev sahipliği yapması gerektiğini dile getiren Çeleğen, değişimin ekonomik anlamda gelişim sağlayacağı gibi insanların bakış açısını da değiştireceğini sözlerini eklerdi.

Çalıştaya, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Yıldırım, Emniyet Amiri Mehmet Ali Çelenay, esnaflar ile diğer ilgililer katıldı.