Ekinözü Ziraat Odası Başkanı ali Kahraman Yapmış olduğu Açıklamasında mart ayını bitirmek üzereyiz Kış Aylarında yeterli yağış alamayan bölgemiz kuraklığa doğru gitmektedir dedi.

Çiftçilerimizin güz aylarında ekilen ürünlerini üzeri kışın kar ile örtülmeyince şiddetli soğuklara maruz kalmış ve yeteri kadar gelişmemiştir .Çevremizdeki akarsuların da geçen seneye göre az olduğunu görüyoruz kandil barajındaki su  seviyesin yaz aylarındakinden bile az seviyededir çiftçiler kuraklık endişesi ile tarlarına gübre atmaya çekinmektedir atılan  gübrenin erimesi için yağış gereklidir çiftçiler kuraklık endişesi ile kara kara düşünmeye başlamıştır .

Tarlaya  bıraktıkları tohumun gübrenin ve mazot  masrafının geri alamayacaklarını düşünmektedirler çiftçiler yaz aylarında ekmek için bekledikleri nohut  ekimlerinde vazgeçtiklerini belirterek  tarlalarını boş  bırakacaklarını beyan etmektedirler.

Yaylalara  Çıkan ve Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz kışın kar yağmaması sebebiyle bu sene  yeteri kadar ot olamayacağı için yaylalara gidemeyeceklerini  belirterek hayvan yemlerinin fiyatlarının artmasını  beklediklerini söylediler bu Şartlar hayvanlarımızı  satmaktan  başka çaremiz  kalmayacak dediler  .

Ekinözü'ne Yapılan sulama kanallarına su verilmesinin bu yıl çok önemli olduğunu  yağış olmazsa mutlaka sulama yapmaları gerektiğini belirttiler ayrıca  tarım bakanlığının yaklaşan  kuraklık tehlikesi için kendilerine  bilgi verilmesini  ve kuraklık durumundan kendilerine sahip çıkılmasını bekliyorlar şeklinde konuştu.