Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulunda öğrenciler Ekinözü Kaymakamlığı ve Ekinözü Belediyesi’nin öncülüğünde 1453 Çam fidanını toprakla buluşturdu.
Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 1453 çam fidanı dikerek ağaç ve doğa sevgilerini ortaya koydular. İçmeler Mahallesinde Bulunan Okulun Bahçesinde gerçekleşen etkinliğe katılan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, öğrenciler ile birlikte çam fidanları dikerek, etkinliğe destek verdi.
Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güzel ve Kurum Müdürleri ile sınıf öğretmenlerinin de katıldığı etkinlikte Öğrenciler Çam fidanları toprakla buluşturdular. Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ile birlikte ağaç dikmenin keyfini yaşayan öğrenciler, toprağa sahip çıkmak için neler yapılması gerektiği üzerine de Çeleğen’ ile sohbet gerçekleştirdiler.
Etkinlikte öğrencilerin yoğun sevgisi ile karşılaşan Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, öğrencilere doğaya karşı gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Çeleğen , “Doğayı seven bir nesil yetiştirmek, geleceğimiz adına son derece önemlidir. Ekinözü Belediyesi olarak ilçemizde yeşil alanların artması noktasında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların yanı sıra, çocuklarımızın bu konuda duyarlı olmasını sağlayacak çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki ağaç, yaşken eğilir. Bu çalışmalarımız kapsamında bugün 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ile bir fidan dikimi gerçekleştirdik. Okul yönetimine, velilere ve en önemlisi büyük bir heyecan ile fidan diken yavrularımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitim-öğretim dönemi boyunca sosyal, sportif, kültürel ve eğitici projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner ise , “Böylelikle yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza ağaç sevgisi, temiz ve yeşil bir doğa anlayışının yerleşmesini sağlayarak çevre bilinci oluşturmak amacındayız” dedi.