Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Karaca, hazırladıkları "Her nefes bir gelecek, köy okulları birleşecek" projesiyle öğrencilerin, ayrı sınıflarda eğitim göreceğini söyledi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soysallı köyünde başlatılan projenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın onay vermesi halinde ulusal proje olarak uygulanacağını bildirdi.

Soysallı köyünde 3 ayrı mezrada 5 derslikte 112 öğrencinin eğitim gördüğünü anımsatan Karaca, birleştirilmiş sınıflardan dolayı öğrencilerin eğitimdeki fırsat eşitliğinden yararlanamadığını belirterek, "İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığımız fikir alış verişi sonucunda, 'köydeki birleştirilmiş sınıfları, ayrıştırılmış sınıflara nasıl dönüştürebiliriz' bunun çalışmasını yaptık. Köydeki mezralarda bulunan 3 tane okulumuzu bir okul bölgesi olarak düşündük. Her mezraya öğrenci durumuna göre bir yada iki derslik verdik" dedi.

Projeyi örneklerle anlatan Karaca, öğrencilerden olumlu dönüş aldıklarını ifade etti.

Birleştirilmiş sınıflardan kurtulmak için hazırlanan projenin tabanda başarıya ulaştığını ifade eden Karaca, şunları kaydetti: "Birinci sınıfları bir mezraya, ikinci sınıfları diğer mezraya, üçüncü ve dördüncü sınıfları ise bir diğer mezramıza ayrıştırılmış sınıf şeklinde devam etmeye başladık. Bu projenin sonucunda aldığımız en pratik sonuç ise 4. sınıfa geldiği halde adını yazamayan öğrencilerimizden okulun ilk üç ayında netice almaya başladık."

Türkiye'de 10 bin, Kahramanmaraş'ta ise 292 adet birleştirilmiş sınıf bulunduğunu vurgulayan Karaca, "Bu durumdan kurtulmak için bu proje hazırladık. Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunduk. Projemiz onaylandı. Türkiye genelinde ulusal bir proje olarak uygulanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na sunuldu. Kabul gördüğü takdirde, 17 köyde 77 mezramızda yaşayan 550 öğrenciyi kapsayacak" şeklinde konuştu.