Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilçedeki yolların kapanıp ulaşımın aksamaması, vatandaşların kötü hava şartlarından etkilenip mağdur olmamaları için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bütün tedbirlerin alındığını kaydetti.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde fazla olmasına rağmen kapalı köy yolunun bulunmadığını belirten Akkoyun, şunları söyledi: "Elbistan'a yılın ilk karı yağdı. Kar beraberinde getirdiği güzelliklerin yanında zorluklar da oluşabiliyor. Kış mevsimi süresince ilçeye bağlı 69 köyde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerimizi aldık. Yaşanması muhtemel olumsuzluklarda İl Özel İdaresi Elbistan Bakım Şefliği'nin araçlarının yetersiz kalması halinde araç kiralaması yapılacaktır."

Akkoyun, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda kapalı köy ve mezra yolunun bulunmadığını belirtti.

- Ekinözü'nde kış hazırlığı

Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül ise ilçeye bağlı köylerde şu ana kadar kapalı kapalı köy yolunun bulunmadığını ifade etti.

Yüksek rakımlı köylerde kısmi olarak sıkıntıların bulunduğunu aktaran Gül, "Arkadaşlarımız bu sıkıntıların giderilmesi için çalışmalarını devam ettiriyorlar. Sadece bir köy okulumuzla ilgili olarak servis aracının okula ulaşamadığı bilgisini aldık. Öğrencilerimize yardımcı olunuyor. Kar yağışı devam ederse valiliğimizin direktifleri doğrultusunda okullarımızda eğitime 1 gün ara verebiliriz. Bunun da kısmi bir ara olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.