Türkiye Çevre Koruma ve Ağaçlandırma Dergisi (TÜÇEV) ile Ekinözü Belediyesi’nin katkılarıyla ilçenin yetiştirdiği merhum şair Abdurrahim Karakoç adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Ekinözü Belediyesi’nin ilçenin daha yeşil bir çevreye sahip olması için başlattığı girişimlere ek olarak Yukarı İçme seyir tepesi bölgesine 1000 adet fidan dikildi.

Türkiye’nin birçok yerinde ağaçlandırma faaliyetleri sürdüren Türkiye Çevre Koruma ve Ağaçlandırma Dergisi (TÜÇEV) ve Ekinözü Belediyesi, Ekinözü’nde özel bir çalışmaya imza attı. Kahramanmaraş ve Elbistan’da faaliyet gösteren firmaların desteği ile temin edilen çoğu 2 yaşındaki fidanlar, ilçe protokolünün, öğrencilerin ve vatandaşların katılımı ile Yukarı İçme bölgesinde yer alan seyir tepesinde toprakla buluşturuldu. 1000 fidanın dikildiği alana, Ekinözü’nün yetiştirdiği ‘Mihriban’ şiiriyle tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı merhum şair Abdurrahim Karakoç’un adı verildi.

Fidan dikimi törenine Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, TUÇEV Genel Müdür Yardımcısı Aynur Çelik, Ekinözü İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Balcı, İlçe Emniyet Amiri Durdu Güverti, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cebrail Taşdemir, İlçe Müftüsü Muhammet Meral, daire amirleri, fidan alımında katkı sunan firmaların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Türkiye Çevre Koruma ve Ağaçlandırma Dergisi (TÜÇEV) Genel Müdür Yardımcısı Aynur Çelik, “TÜÇEV olarak ülke genelinde ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu ağaçlandırma çalışmalarını yaparken katılımcı firmalarımızdan destek alıyoruz. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir.

TÜÇEV olarak, Türkiye genelinde okullarımızda eğitim seminerleri veriyoruz. Öğrencilerimize ağaç dikmenin önemini, geri dönüşümü, çevrenin korunmasının önemini ve bu konuda neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Bunları tamamen ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Ekinözü’nde 1000 fidanımızı, çevreci firmalarımızın katkılarıyla dikiyoruz. Emeklerinden dolayı Ekinözü Belediye Başkanımız Sayın Nursi Çeleğen’e ve ekibine, katılımcı firmalarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, yeşil bir Ekinözü ilçesi amaçladıklarını söyledi.

Ekinözülü merhum şair Abdurrahim Karakoç’un adının TÜÇEV’in katkılarıyla oluşturulan bu orman alanında yaşatılacağını kaydeden Başkan Çeleğen, “Bugün buraya diktiğimiz fidanlar, geleceğimiz için atılmış en büyük adımlardan birisi olacak. Bu fidanlarla daha yeşil bir Ekinözü sevdamıza büyük bir katkı sağlamış olacağız. Aynı zamanda öğrencilerimizin ve çocuklarımızın ağaç ve orman sevgisi ile yetişmesini sağlayacak bir çalışma olması da ayrıca önemli. ‘Bir fidan, bir insan’ sözünden yola çıkarak ilçemizin değişik noktalarında ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. İnşallah, bu çalışmalarımız aralıksız sürecek.

Ekinözü’müzün yeşil kuşakla çevrelenmesi için tüm gücümüzü seferber ediyoruz. Bizim çalışmalarımızın

yanında bugün de TÜÇEV’le birlikte fidan dikimi yaptık. TÜÇEV’in katkılarıyla diktiğimiz 1000 fidandan oluşan alanda da ilçemizin yetiştirdiği değerli isimlerden olan Abdurrahim Karakoç’un isminin verilmesini uygun gördük. Karakoç’un adını da bu ormanda yaşatmış olacağız. Bu organizenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, ağaçlandırma çalışmasında katkısı olan isimlere plaket takdim edildi. Katılımcılar daha sonra hep beraber fidanları topraklarla buluşturdu.